Kultura

Vabilo na predstavitev knjige; Foto: Boža Indali Vabilo na predstavitev knjige; Foto: Boža Indali

Predstavitev knjige o jogi za otroke

V sredo, 9. 9. 2020, ob 17. uri, bo v plesni dvorani Ljudske univerze Slovenska Bistrica prva predstavitev knjige Bože Jamas Gabrijel obišče džunglo.

Avtorica knjige Bistričanka Boža Jamas je mama treh fantov, partnerka, energijska terapevtka, maserka, intuitivna svetovalka, vaditeljica joge za otroke: "Navdihuje me življenje samo in vsak dan posebej. Skozi svojo zgodbo in zgodbe mnogih ljudi, sem začutila, da je zelo pomembno, da ostanemo otroci v sebi. Otroci so polni optimizma, pozitivne naravnanosti, igrivosti, radovednosti in nikoli ne obupajo. Nimajo omejitev, kot jih imamo odrasli, pri njih je vse možno. Sama obožujem neomejenost, zato me je poklicala tudi joga za otroke, kjer se lahko skupaj z otroki prepustim domišljiji in smo vse, kar želimo. Z jogijskimi položaji pa spodbujamo osredotočenost nase, umiritev, s tehnikami dihanja sproščamo razne strahove, blokade. Otroci obožujejo gibanje in možnost kreiranja ure joge, saj so mnogokrat v procesu učenja izključeni pri ustvarjanju, ampak morajo le slediti."

Pri vadbah z otroki je začutila, da mora to »njihovo« jogo podati v pisni in slikovni obliki in tako je v »karanteni« nastala prva bistriška joga knjiga za otroke Gabriel obišče džunglo. "Namenjena je otrokom nekje do 10 let, vendar jo priporočam prav vsem generacijam. Zgodba govori o petletnem Gabrielu, ki rad potuje, spoznava jogijske položaje, tehnike dihanja, prisluhne raznim modrostim. V džungli spozna, da s skupnim sodelovanjem zmoremo več. Ker sem želela, da je knjiga lokalna, sem kontaktirala moje znance in tako so nastale ilustracije pri Klaudiji Šajtegel, lektorirala je Tanja Keber, oblikovala Manca Švara in natisnila tiskarna Tigras. Vsi, razen oblikovalke, smo Bistričani, ki pa je Primorka, ampak smo se fantastično ujeli," še pojasnjuje avtorica.

Na predstavite knjige prijazno vabi vse, s seboj prinesite le podlogo za vadbo in igrivost. Zaradi varnostnih razdalj in omejitev je obvezna prijava na email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

  • avgust 25, 2020
Nazadnje urejano na 1, 25.08.2020 13:41
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Povezani prispevki

Vreme

Koledar

« Oktober 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Bottom add

Poišči