Obvestila

Prijava napak na javni razsvetljavi, Foto: Komunala Slovenska Bistrica Prijava napak na javni razsvetljavi, Foto: Komunala Slovenska Bistrica

Aplikacija za prijavo napak na javni razsvetljavi

Komunala Slovenska Bistrica je uvedla aplikacijo za sporočanje okvar na javni razsvetljavi. Ta je del celovitega sistema E2 MANAGER, ki jo uporabljajo občine in vzdrževalci za učinkovitejšo upravljanje in vzdrževanje javne razsvetljave, saj pomaga podjetjem in organizacijam vzpostaviti energetsko upravljanje ter zniževati rabo energije in z njo povezane stroške. Platformo uporablja že več kot 80 slovenskih občin.
 
"Pred kratkim se je v spletni sistem sporočanja okvar na javni razsvetljavi vključila tudi Komunala Slovenska Bistrica, kar pomeni, da lahko preko spletne strani Komunale Slovenska Bistrica ali pa preko aplikacije E2 MANAGER, ki si jo naložimo na pametni telefon, uporabniki sporočajo natančne lokacije napake javne razvestljave." pojasnjuje vodja vzdrževanja javnih površin pri Komunali Slovenska Bistrica Modest Motaln.

"Prednost tovrstnega delovanja je doseganje večje energetske učinkovitosti, stabilnejše delovanje in dobimo takojšnjo informacijo na kateri lokacije je okvara, uporabnik lahko označi določeno svetilko in ima potem tudi kasneje možnost, da označi ali gre za poškodbo ali svetilka ne deluje ali pa kar celotna ulica ni osvetljena. S tem se prihrani čas pri iskanju lokacije napake, učinkovita pa je tudi pri nadzoru porabe elektrike. Lahko pa bomo tudi izračunali prihranke, ko bomo zamenjali obstoječe zastarele in energetsko potratne svetilke z novimi," še pojasnjuje Motaln.

Napake v delovanju javne razsvetljave lahko sporočate na tej povezavi.
  • november 5, 2020
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

Koledar

« December 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Bottom add

Poišči