Covid-19, Foto: Pixabay Covid-19, Foto: Pixabay

Župan: "Pomagamo lahko le z odgovornim vedenjem"

V bistriški enoti Doma dr. Jožeta Potrča se število okuženih iz dneva v dan povečuje. Današnje številke kažejo, da je okuženih 45 stanovalcev, dva od njih pa so morali zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja odpeljati na zdravljenje v UKC Maribor. Okuženih je tudi 11 zaposlenih, od tega 9 v domu in 2 v enoti Dom doma, zato situacijo obvladujejo z nadčloveškimi napori.

Župan dr. Ivan Žagar se zato obrača na vse občane, naj s svojim odgovornim obnašanjem pomagajo zajeziti skrb vzbujajočo epidemiološko sliko v občini, saj je bilo v zadnjih dveh dneh potrjenih več kot 100 na novo okuženih: »Zdi se mi, da ljudje situacije ne jemljejo več resno, da so se preveč sprostili. A se morajo zavedati, da nekateri virus prebolijo brez večjih težav, pri drugih pa lahko zapleti povzročijo smrtno nevarnost. Zato ravnajmo odgovorno do sebe, vseh nas in upoštevajmo preventivne ukrepe. Zdaj ni čas za razprave o njihovi primernosti – ali so ukrepi pravi ali ne – zdaj gre preprosto zato, da jih je treba upoštevati!«

Župan se je ob tem zahvalil vsem odgovornim in zaposlenim v Domu dr. Jožeta Potrča in v Zdravstvenem domu, ki so v tem času v t. i. prvih bojnih črtah in se z nadčloveškimi napori trudijo obvladovati situacijo. »Tudi zaradi njih se obnašajmo odgovorno, saj jim lahko na ta način najbolj pomagamo. Razumem, da ni prijetno živeti z omejitvami, kakršnim smo priča, a je to edini znani način za zajezitev epidemije,« še poudarja župan dr. Ivan Žagar.

Direktorica Doma dr. Jožeta Potrča Iva Soršak: "Vsi okuženi stanovalci so nameščeni v rdečo cono, ki je organizirana v pritličju na bivalnih enotah AB in v dnevnem centru ter v I. nadstropju na bivalni enoti D. Danes sta bila dva stanovalca z okužbo zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja odpeljana v UKC Maribor, preostali stanovalci pa se počutijo razmeroma dobro. Svojce sproti obveščamo o spremembah zdravstvenega stanja, za stanovalce je dobro poskrbljeno."

Soršakova še dodaja, da si želijo, da se okužbe v Enoti Slovenska Bistrica ne bi več širile, čeprav tega nihče ne more zagotoviti. "Še naprej se bomo trudili, da bi širjenje okužbe zajezili in v danih razmerah po najboljših močeh poskrbeli za dobro počutje stanovalcev."

Nazadnje urejano na 1, 16.11.2020 15:15

Vreme

Koledar

« December 2020 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Bottom add

Poišči