Nega rok pozimi, Foto: Akademija studio lepota Nega rok pozimi, Foto: Akademija studio lepota

5 nasvetov za nego rok in nohtov pozimi

Bi svoje roke včasih najraje skrili v zimske rokavice ali pod mizo? Brez skrbi - niste edini. Z našimi enostavnimi in učinkovitimi nasveti boste svoje roke in nohte hitro spravili v top kondicijo!

Dejstvo je, da so naši nohti celo leto naokoli izpostavljeni najrazličnejšim vremenskim razmeram.

Zima je znana po tem, da nam suh in mrzel zrak zunaj ter suh in topel zrak v ogrevanih prostorih izsušita nohte, obnohtno kožico in roke. Veliko Slovenk se sooča s problemi, kot so lomljivi, cepljivi, mehki in na pogled nelepi nohti.

Kaj lahko storite, da situacijo izboljšate?

5 nasvetov za nego rok in nohtov pozimi

1. NASVET: ZAŠČITITE SVOJE NOHTE

Pravilna nega je najpomembnejši korak k lepim in zdravim naravnim nohtom. Da jih zaščitite pred zunanjimi vplivi, je nujno, da noht ni nikoli 'gol'.

Dobro je, da jih zaščitimo vsaj s prozornim podlakom (lahko uporabimo tudi tretmaje, če so naši nohti mehki, tanki ali se cepijo). Svetuje se tudi uporaba zaščitnih rokavic pri čiščenju in pranju posode.

2. NASVET: NE POZABITE NA 'OLJČEK'!

Zagotovo ga imate, a nanj večkrat pozabite - olje za obnohtno kožico. Zimski dnevi so čas, ko jih vaša obnohtna kožica in nohtni krvavo potrebujejo. Najmanj dvakrat dnevno nanesite kvalitetno olje na obnohtno kožico in dobro ga vmasirajte, da se vpije.

S tem boste zmanjšali izhlapevanje naravne vlage iz kože in nohta ter pospešili cirkulacijo, kar pomaga za lepšo in hitrejšo rast naravnih nohtov. 

Namig: Pogosto pozabite nanesti olje za obnohtno kožico? Nastavite si ga poleg zobne ščetke. Tako ga boste imeli vsaj 2x na dan pri roki in ga ne boste spregledali.

3. NASVET: DAJTE NOHTOM TO, KAR POTREBUJEJO

Pogosto se zgodi, da se s prihodom zime pojavijo določene težave: nohti postanejo mehki, tanki, se lomijo in cepijo.

Situacijo lahko izboljšamo s pravilno prehrano in pitjem zadostne količine vode, a je neposreden pristop še vedno najbolj učinkovit. 

Nohte lahko še bolj negujete s pomočjo različnih terapevtskimi formulami.

Slednje se uporabi glede na tip nohta, saj vsaka formula je posebej prilagojena, da nohtom daje to, kar najbolj potrebujejo.

S pravilno izbiro in redno nego se nohtom povrne fleksibilnost, moč ali trdoto. 

4. NASVET: 'ACETON' BREZ ACETONA

Odstranjevalci lakov za nohte pogosto vsebujejo aceton, ki izsuši že suho površino nohta in povrhnjico kože. Za odstranjevanje laka vedno uporabljajte le brezacetonski odstranjevalec laka.

5. NASVET: KREMA ZA ROKE - OBVEZNA ZIMSKA OPREMA

Naše roke so cel čas na udaru in jih ne moremo venomer skrivati v zimskih rokavicah. Redna uporaba bogate kreme za roke po na površini kože ustvarila zaščitni sloj, preprečila izhlapevanje vlage in jo bo negovala. 

Krema za roke je obvezen del inventarja, zato je dobro, da imamo 1 kremo v vsaki torbici, če jih uporabljamo več istočasno. In morda celo olje za obnohtno kožico - če je seveda dovolj prostora ;) 

Namig: Za intenzivno nego rok lahko zvečer nanesete nekoliko večjo količino kreme na roke in nanje nataknete čiste bombažne rokavice. Zjutraj boste imeli čudovito mehke roke.

NE POZABITE:

Pri negovanju je pomembna doslednost. Najboljše rezultate prinese redna nega. Seveda se lahko tu in tam zgodi, da se spozabimo. Zato pa  moramo biti glede rezultatov realni. En nanos kreme na teden ne bo prinesel želenih rezultatov.

Vztrajajte in že kmalu boste svoje roke in nohte ponosno kazali naokoli!

  • januar 10, 2021
Nazadnje urejano na 0, 11.01.2021 07:57

Vreme

 komunala

Koledar

« Januar 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Bottom add

Poišči