Ime grede izhaja iz sistema dvignjene grede, kjer zemljo obdelujemo v različni višini. Visoke grede so lahko v višini do kolen ali višje. Višje kot so, bolj se posedajo. Poznamo…
Nadaljujemo niz prispevkov, ki jih za Bistričan.si pripravlja dvojna doktorica (ddr.) Ana Vovk Korže - univerzitetna profesorica za fizično in regionalno geografijo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru in ustanoviteljico…
Januarja že opažamo podaljšan dan, ki nas kljub nizkim temperaturam in koledarski zimi motivira k razmišljanju o novi pridelovalni sezoni. Izkušnje lanskega leta kažejo, da nam je koronski čas omogočil…
Čebula vsebuje učinkovine naravnih antibiotikov, zato jo je smiselno vključevati v prehrano. Za rast potrebuje čebula peščeno zemljo, če je nimate, dodajte rastišču mivko (kremenovo, ne iz apnenca), pa bo…
Uporaba zastirke, travnih muld ter grede »pogače« so učinkoviti načini za dolgotrajno zadrževanje vlage na vrtovih. Spomladi je čas, da poskrbimo, da bo vrt ustrezno pripravljen za sušne dni. Govorili…
Cimet je nepogrešljiva začimba v vsaki kuhinji. Ima pa tudi številne zdravilne lastnosti – antibakterijske, protiglivične in protivirusne. Ali ste vedeli, da lahko cimet uporabite na vašem vrtu?
Vsak zeliščar in tisti, ki ima rad zelišča, v tem trenutku ne počiva. Prvi zeliščarji se že ženejo za svoj prvi pljučnik v naravi, prav tako pa odslej, ko se…