Prispevki filtrirani po datumu: ponedeljek, 11 januar 2021

0, 11.01.2021 18:05

Odpoklic sezamovih semen

Podjetje Mediacor je iz prodaje odpoklicalo oluščen bio sezam v 250-gramskem pakiranju, saj je živilo zaradi prekoračene meje etilen oksida zdravstveno neustrezno.

Ime proizvoda je Sezam oluščen bio 250 g, pakiran pa je v vrečke po 250 gramov. Roka uporabe sta 30. junij 2021 ter 30. marec 2022. Polni in prodaja ga podjetje Mediacor d.o.o. iz Šmarja pri Jelšah.

Kupce izdelka prosijo, naj ga vrnejo na mesto nakupa. 

Objavljeno v Lepota in zdravje

Danes mineva 18 let od smrti Jožeta Pučnika, ki se je rodil 9. marca 1932 na Črešnjevcu, kjer je tudi pokopan. V poklon Pučniku je danes predsednik SDS Janez Janša skupaj s predsednikom občinskega odbora SDS Slovenska Bistrica Žarkom Furmanom na njegov grob položil cvetje. Ob položitvi cvetja sta bila prisotna tudi bistriška poslanka SDS Karmen Furman in župan Slovenske Bistrice dr. Ivan Žagar. Njegovemu spominu so se poklonili tudi podžupan Stanislav Mlakar ter državni svetnik Milan Ozimič in Pučnikova nečakinja in ravnateljica Srednje šole Slovenska Bistrica Iva Pučnik Ozimič.

Objavljeno v Aktualno

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije v imenu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo poziva samozaposlene in mikro podjetja z 1 do 4 zaposlenimi  k prevzemu brezplačnih zaščitnih mask. Te bodo prijaviteljem, tako članom kot nečlanom OZS, na voljo na območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji. 

Objavljeno v Gospodarstvo

S sečnjo gozda na križišču Kajuhove ceste, pri Impolu, je podjetje GMW iz Turjancev, ki je bilo na javnem razpisu izbrano za izgradnjo druge etape zahodne obvoznice v Slovenski Bistrici, začelo graditi 1,3 km dolgo dvopasovno cesto s kolesarsko stezo in stezo za pešce na obeh straneh, priključne ceste, križišča ter odvodnjavanje padavinskih in odpadnih voda.

Vrednost naložbe je slabih 4,5 milijona evrov, investitor je Direkcija za infrastrukturo, obvoznica pa bo končana do konca aprila prihodnje leto.

Z zahodno obvoznico bo močno razbremenjen promet skozi mestno središče in po Partizanski cesti do Impola, kamor dnevno pripelje tudi do 100 tovornjakov. Skupina Impol pa bo sama investirala v kablovod, ki ga bodo položili pod cesto, s čemer bodo zagotovili večjo energetsko stabilnost.

 

Objavljeno v Gospodarstvo

Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica s krajevnimi knjižnicami še vedno omogoča brezstično izposojo predhodno naročenega gradiva. Naročeno gradivo vam lahko pošljemo tudi po pošti.

Urniki naročanja in prevzema gradiva ostajajo enaki.

Objavljeno v Obvestila

Iz Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica sporočajo, da je od danes spet omogočeno testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Testirati se je mogoče vsak dan med 14.00 in 16.00 uro v prvem modrem kontejnerju od parkirišča, pod belim šotorom, kjer je vstopna točka za odvzem brisov, pred Zdravstvenim domom.

Objavljeno v Aktualno
Stran 1 od 2

Vreme

 komunala

Bottom add

Poišči