Prispevki filtrirani po datumu: petek, 08 januar 2021

Od srede je mogoče hitri test na koronavirus opraviti v Zdravstvenem domu v Slovenski Bistrici, in sicer od ponedeljka do petka med 14.00 in 16.00 v prvem modrem zabojniku od parkirišča, pod belim šotorom, kjer je vstopna točka za odvzem brisov.

Zdravstveni dom Slovenska Bistrica pa danes začasno ustavlja hitro testiranje, saj jim je namreč prepoved nadaljnje uporabe sterilnih paličic brez predpisanih oznak za uporabo v Evropi izdal inšpekcijski nadzor JAZMP.

"Paličice za izvedbo hitrih testov na okužbo s koronavirusom, ki nimajo predpisanih oznak in jih je za državo dobavilo podjetje Majbert Pharm, so odpoklicane iz vseh zdravstvenih ustanov," so sporočili iz Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke. Preverjanje neskladnosti še poteka, inšpektorji nadzor opravljajo tudi pri omenjeni družb.

O ponovnem začetku testiranja bodo občane obvestili.

Objavljeno v Aktualno
0, 08.01.2021 08:45

Motena dobava pitne vode

Komunala Slovenska Bistrica obvešča, da bo zaradi nujnih vzdrževalnih del, motena oskrba s pitno vodo z občasnimi popolnimi prekinitvami od PONEDELJKA, 11. januarja do PETKA, 15. januarja 2021 za odjemalce naselij Šmartno na Pohorju, Zg. Prebukovje-del (Lastinja vas), Kalše, Ritoznoj, Gabernik-del, Klopce in Pokoše.
Priporočamo, da pred prvo uporabo pitne vode opravite izpiranje interne instalacije tako, da na vseh iztočnih mestih pustite vodo teči tako dolgo, da se pitna voda ponovno zbistri. V primeru pojava motnosti pitne vode je potrebno prekuhavanje.

Navodila NIJZ za prekuhavanje vode
Komunala Slovenska Bistrica se zahvaljuje za razumevanje.

 
Objavljeno v Obvestila

Vreme

 komunala

Bottom add

Poišči