( ISSN 2738-5760 )

Preobrazbe mesta

unnamed_5
Kategorija
KULTURA
Datum
08 marec 2023 18:30 - 19:59
Prizorišče
Knjižnica Josipa Vošnjaka
V sredo, 8. marca, ob 18.30, vabljeni v Knjižnico Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica (Trg svobode 16) na predstavitev monografije Preobrazbe mesta. Zgodovinska, arhitekturna in umetnostna dediščina Slovenske Bistrice.
Dogodek bodo popestrili učenci Glasbene šole Slovenska Bistrica.
Po predstavitvi bo mogoče prevzeti še zadnje brezplačne izvode.

Monografija predstavlja prvi sistematičen pregled arhitekturne dediščine Slovenske Bistrice ter prinaša nova spoznanja o zgodovini mesta, njegovem razvoju, umetniških delih, stavbah in ljudeh. Poudarek je na urbanističnih celotah in umetnostnozgodovinski predstavitvi stavbnega fonda ter na kiparskih in slikarskih delih. Zbrane in obravnavane so najstarejše grafike in risbe z motivi Slovenske Bistrice, pomembno mesto pa zavzemajo tudi razglednice in fotografije, pri čemer so izpostavljeni lokalni fotografi in založniki. Katalog vključuje 86 z besedili podprtih primerjalnih posnetkov Slovenske Bistrice, njenih delov in posameznih stavb, ki omogočajo razbiranje preobrazb mesta, do katerih je prišlo v teku let, desetletij in stoletij.

O knjigi, ki je decembra lani izšla pri Zgodovinskem društvu dr. Jožeta Koropca v Slovenski Bistrici in je bila prvič predstavljena 20. januarja v Slomškovem domu v Slovenski Bistrici, se bo z avtorico pogovarjala Jana Jeglič. 

Na voljo je še nekaj brezplačnih izvodov knjige, ki sicer ni v prodaji. Izvode bo mogoče prevzeti na dan dogodka, po predstavitvi.

 
 
 

Vsi datumi

  • 08 marec 2023 18:30 - 19:59

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

 komunala

 

6 1170 702 pik 5

 OSMRTNIC1 13

 OSMRTNIC1 13

Poišči