( ISSN 2738-5760 )

Šport

David Štarkel; Foto: Judo zveza Slovenije David Štarkel; Foto: Judo zveza Slovenije

Lucija Tarkuš dvakratna evropska mladinska prvakinja

Na evropskem mladinskem prvenstvu v plezanju, ki je te dni potekalo v Rusiji, je Lucija Tarkuš iz Alpinističnega kluba Impol postala dvakratna zmagovalka evropskega mladinskega prvenstva, in sicer v težavnosti in kombinaciji, ter bronasta na balvanih.

V Permu (RUS) je na mladinskem evropskem prvenstvu v športnem plezanju  Lucija Tarkuš osvojila naziv evropske mladinske prvakinje v težavnostnem plezanju in kombinaciji ter bron v balvanskem plezanju in se domov vrnila s tremi kolajnami.

V Rusiji v mestu Perm je med 1.-5.majem potekalo evropsko mladinsko prvenstvo v vseh disciplinah, in sicer v težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju. Tekmovalo je 299 športnih plezalcev iz 19 evropskih držav. Lucija je tekmovala v kategoriji mladink v starosti 18-19 let in se potegovala za medalje v vseh disciplinah.

Tekmovanje je s 1.in 2. majem pričela s kvalifikacijami v težavnosti, kjer se je kot vodilna uvrstila v polfinale in tekmo v finalu zaključila z zmago pred francosko tekmovalko Camille Pouget in čehinjo Michaelo Smetanovo. Tekmovalke so bile zelo izenačene  z višinami preplezane smeri, toda le z odlično koncentracijo in fizično pripravljenostjo je naziv  evropske prvakinje pripadal Luciji.

Tekmovanje se je nadaljevalo z bojem v hitrostem plezanju. Odlično se je borila s časom in se prebila na zelo dobro 10.mesto s časom 10.90. Zmagala je francozinja Capucine Viglione pred italijanko Giulio Randi in rusinjo Kamillo Kushaevo.

V zadnjih dveh dneh tekmovanja je bilo na sporedu balvansko plezanje. Prvi dan se je po kvalifikacijah, z dvema osvojenim vrhovoma, iz 7.mesta v polfinalu prebila na 4.mesto in v finalnem obračunu osvojila bronasto medaljo.

Zmagovalke je bila francozinja Naile Meignan, druga je bila španka Aida Torres Illamola in  tretja naša Lucija Tarkuš.

Kot olimpijsko kombinacijo se za rezultat šteje produkt rezultatov tekmovalk, ki so tekmovale v vseh disciplinah na tem evropskem prvenstvu. Lucija je z zmnožkom rezultatov v težavnosti 1, hitrosti 1 ter balvanih 2, z veliko prednostjo osvojila še drugi naziv evropske mladinske prvakinje v kombinaciji. Druga je bila španka Aida Torres Illamola,tretja ukrajinka Niko Potapova.

Slovenska mladinska reprezentanca vrača domov z odličnimi rezultati, saj so skupno osvojili 4 zlate, 5 srebrnih in 1 bronasto medaljo.

J. T.

  • maj 3, 2021
Nazadnje urejano na 0, 07.05.2021 08:27
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

 komunala

Vreme

komunala

komunala

Koledar

« Maj 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Bottom add

Poišči