( ISSN 2738-5760 )
Potrdilo o cepljenju, Foto: NIJZ Potrdilo o cepljenju, Foto: NIJZ

V zadnjih dneh skoraj brez na novo okuženih

Zelo spodbudna novica prihaja iz Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica, saj v petek, soboto in nedeljo v Slovenski Bistrici ni bil nihče pozitiven na testiranju za covid-19. Po podatkih covid-sledilnika so včeraj zabeležili le tri nove primere.

Tudi cepljenje poteka nemoteno in v Zdravstvenem domu opažajo, da se občani vse bolj odločajo za cepljenje. V čakalni vrsti jih je trenutno nekaj več kot 1000. S prvim odmerkom je cepljenih 28,5 % občanov, z dvema odmerkoma pa 12,5 % občanov. Prejšnji teden so cepili kar 2100 ljudi, ta teden jih bodo 1500, od tega bo 1200 odmerkov namenjenih drugem u cepljenju, 300 ljudi pa bodo cepili prvič.

Cepljene in tiste, ki so covid-19 preboleli, zanima, kako lahko pridejo do potrdila. Cepljenje proti covid-19 se zabeleži v zdravstveno dokumentacijo pacienta. Vsi, ki imajo digitalno potrdilo, lahko do svojih podatkov dostopajo preko portala zvem.eZdrav.si. Tam najdejo potrdilo, ki ga lahko natisnejo. Vsi tisti, ki digitalnega potrdila nimajo, pa lahko pridejo v Zdravstveni dom, v cepilni center oziroma v modri kontejner, vsak dan med 7.30 do 14.30. Izpis je brezplačen. Veljavno dokazilo o cepljenju pa je tudi kartonček, ki ga je prejel vsak po cepjenju. Tudi prebolevniki na portalu  zvem.eZdrav.si najdejo izvid, kot dokazilo o tem, da so covid-19 preboleli. A to velja le 6 mesecev.

Nazadnje urejano na 0, 27.05.2021 05:08
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči