( ISSN 2738-5760 )
Poljčane, Foto: Občina Poljčane Poljčane, Foto: Občina Poljčane

Sosednja občina Poljčane praznuje občinski praznik

Občina Poljčane svoj občinski praznik že 13. leto praznuje 2. junija. Na ta dan pred 175. leti je namreč v Poljčane pripeljal prvi vlak, ki je usodno spremenil podobo kraja, saj so se s prihodom železnice Dunaj-Trst Poljčane, kot jih poznamo danes, začele širiti in razvijati. Vsako leto ob občinskem prazniku pripravijo slavnostno sejo občinskega sveta in ob tej priložnosti podelijo nagrade najzaslužnejšim krajanom, podelijo pa tudi nagrade najboljšim športnikom. Prireditev bo nocoj ob 19. uri v telovadnici Osnovne šole Kajetana Koviča.

"Letošnjo zahvalno listino bo prejela Dragica Onič za dolgoletno izjemno uspešno delo na področju planinstva. Dragica Onič ima za sabo več kot 60 let uspešnega delovanja v Planinskem društvu Poljčane. V svoji planinski karieri je zaznamovala ustanovitev mladinskega odseka PD Poljčane, vsa leta deluje v upravnem odboru društva in je zadolžena za področje vzgoje in izobraževanja mladih planincev. Nepopisna sta njena ljubezen do narave in predanost planinstvu, kjer je delovanje usmerjeno na vzgojo mladih ljudi, oblikovanje človeške osebnosti, odnosa do naravnih dobrin in lepot ter doseganju splošne kulturne ravni človeka,« pojasnjuje župan občine Poljčane Stanislav Kovačič.

Priznanje občine Poljčane pa gre v roke Dušanu Vižintinu za uspešno in dolgoletno prostovoljno delo na področju gasilstva. Dušan Vižintin je dolgoletni član PGD Poljčane, v katerem je v preteklih letih opravljal številne funkcije od člana podmladka do trenutno aktualne funkcije predsednika društva. Z gasilstvom se ukvarja tudi profesionalno. Od leta 2018 je član poveljstva Gasilske zveze Slovenije. Tako na področju lokalnega delovanja kot na področju državne gasilske službe je njegov pečat neizbrisen. Je avtor in soavtor strokovne literature o gasilstvu in predavatelj na raznih nivojih izobraževanj v društvu, gasilski zvezi in regiji. S svojim delovanjem izraža izredno pripadnost in strokovnost gasilski službi ki jo opravlja," razlaga Kovačič.

"Naziv najboljšega športnika gre tokrat v roke odličnega šahista Nejca Marolta, najboljša ekipa je ekipa orientacijskega teka starejših dečkov Osnovne šole Kajetana Koviča iz Poljčan, naziv zaslužnega športnega delavca pa si je z dolgoletnim prizadevnim delom na področju šaha prislužil Franc Jug. Za obetavna športnika pa bomo razglasili Tineta Rupnika za dosežke v orientacijskem teku in Reneja Kordiča za uspehe pri šahu

Ob tej priložnosti so želeli namenu predati tudi nov športni park, a je bilo izvajalcem del v zadnjem mesecu precej nenaklonjeno vreme. Bo pa športni park kmalu nared za športne navdušence.

  • junij 4, 2021
Nazadnje urejano na 0, 04.06.2021 12:37
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

 komunala

komunala

Koledar

« Junij 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Bottom add

Poišči