( ISSN 2738-5760 )
Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, župan občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar in direktorica doma Iva Soršak ; Foto: Bistričan.si Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, župan občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar in direktorica doma Iva Soršak ; Foto: Bistričan.si

Dom starejših bodo nadgradili

V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, Enota Slovenska Bistrica so danes minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, župan občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar in direktorica doma Iva Soršak podpisali sporazum o financiranju nadgradnje bistriške enote.

Bistriška enota doma starejših je bila dokončana pred dobrimi 7 leti in pol, in že takrat je bilo jasno, da jo bo verjetno kmalu treba dograditi. Trenutne kapacitete 124 postelj za stanovalce so se pokazale za premajhne, zato občina, ki je ena izmed redkih občin v Sloveniji, ki je dom za starejše zgradila sama, že pred časom začela urejati vse potrebno za nadgradnjo doma. Tako so že prejšnji teden bistriški občinski svetniki potrdili DIIP - dokument identifikacije investicijskega projekta. Ta predvideva dozidavo, nadzidavo in rekonstrukcijo obstoječe stavbe, ki bo omogočila povečanje kapacitet enote Slovenska Bistrica na 12 oddelkov, ki bodo zagotavljali bivanje do 200 starejšim osebam, ob tem pa je predvidena tudi ukinitev programa nedelujočega dnevnega centra in povečanje spremljajočega zdravstvenega in servisnega programa, predvsem kuhinje. Z nadzidavo bo dom pridobil dodatnih 65 postelj. Vrednost investicije je ocenjena na 4.041.672,13 € po stalnih cenah oz. 4.088.408,20 € po tekočih cenah in se bo izvajala v letu 2022. Predvideno je sofinanciranje investicije s sredstvi Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v skupnem znesku 4.038.408,20 €. Občina Slovenska Bistrica bo financirala dokumentacijo, potrebno za pridobitev gradbenega dovoljenja v višini 50.000,00 €.

Pogodbo o tej nameri so danes slovesno podpisali minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj, župan občine Slovenska Bistrica dr. Ivan Žagar in direktorica doma Iva Soršak.

Župan dr. Ivan Žagar je ob tej priložnosti poudaril tudi, da si bo ob taki kapaciteti postelj, 189, v prihodnje smiselno tudi prizadevati, da bi se dom odcepil od poljčanskega doma.

Nazadnje urejano na 0, 29.06.2021 17:33
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Bottom add

Poišči