( ISSN 2738-5760 )
Bazen; Foto: Pixabay Bazen; Foto: Pixabay

Navodila za polnjenje bazenov

Komunala Slovenska Bistrica opozarja vse, ki bi radi v teh dneh napolnili svoje bazene, naj z vodo ravnajo skrbno.

Zaradi dolgega sušnega obdobja in pomanjkanja vode v vseh vodovodnih sistemih v upravljanju in vzdrževanju Komunale Slovenska Bistrica, prosimo vse uporabnike pitne vode, da pri polnjenju bazenov ravnajo skrajno previdno. Pri povečanih pretokih na odjemnih mestih lahko prihaja zaradi polnjenja bazenov do hidravličnih motenj, ki posledično kalijo tako javni vodovodni sistem, kot interno instalacijo. Zaradi navedenega se v bazenu pojavi usedlina, ki jo lahko odstranite s sesalnimi napravami.
Pred polnitvijo bazena je potrebno namen polnjenja obvezno javiti na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., z navedbo datuma polnjenja in predvidene količine odvzema vode iz javnega sistema.
V primeru, da je voda po dolgem polnjenju motna je potrebno nemudoma obvestiti dežurno službo na številko 041 646 779. Dežurna skupina bo izvedla pregled stanja na terenu, ocenila stopnjo tveganja, izvedla potrebne ukrepe in predala zapisnik.


V primeru, da se bo sušno obdobje nadaljevalo in se bo stanje na vodnih virih slabšalo, bomo izdali ukrepe omejitve uporabe pitne vode za vse negospodinjske odjeme.

​Polnjenje bazenov z gasilskimi cisternami ni dovoljeno!


Komunala Slovenska Bistrica se zahvaljuje za za razumevanje.

  • junij 30, 2021
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči