( ISSN 2738-5760 )
Zapečeni mlinci Zapečeni mlinci

Zapečeni mlinci

V spletni tržnici Jemdomače.si lahko najdete raznovrstne dobrote lokalnih pridelovalcev. Danes vam jih nekaj predstavljamo skupaj z receptom, ki je objavljen na jemdomace.si. Pri sestavinah je nekaj izdelkov izpisanih modro, to pomeni, da lahko kliknete na to besedo in izdelek naročite v spletni tržnici. Izdelke lahko prevzamete tudi sami (prid oddaji naročila označite osebni prevzem), in sicer na prevzemnem mestu spletne tržnice Jem domače (Kolodvorska ulica 1).

Sestavine:
- 2 čebuli,
- maslo,
- 500 g mletega mesa,
- 200 g mlincev,
- 1 jajce,
- 3 dcl mleka,
- 2 dcl smetane za kuho

Priprava:

Čebuli olupimo in ju drobno nasekljamo, nato jo v ponvi prepražimo na maslu in dodamo 1,5-2 žlički soli. Ko čebula postekleni, dodamo 500 g mletega mesa in pražimo 10-15 min. Če je potrebno malo zalijemo.

Pekač premažemo z maslom in v njega nadrobimo 200 g mlincev. Enakomerno razporedimo po pekaču. Mlince prekrijemo s prepraženim mesom in čebulo. V posodi razžvrkljamo 1 jajce, 3 dcl mleka in 2 dcl smetane za kuho. Prelijemo preko mesa. Damo v pečico na 200°C za 10 min. Potrosimo z naribanim sirom in damo nazaj v pečico za še 10 min.

Če želite, da so mlinci mehkejši, jih lahko predhodno poparite.

Povzeto po: sasina-kuhinja.com

  • julij 19, 2021
Nazadnje urejano na 0, 19.07.2021 09:15
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

 komunala

Vreme

komunala

Koledar

« Julij 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Bottom add

Poišči