( ISSN 2738-5760 )
Festival Dojiva se tudi letos v Slovenski Bistrici, Foto: FDS Festival Dojiva se tudi letos v Slovenski Bistrici, Foto: FDS

V soboto 7. avgusta, v Lipovem parku festival Dojiva se

V soboto, 7. avgusta, bo od 9.00 do 11.00 v Lipovem drevoredu ob stadionu v Slovenski Bistrici Festival Dojiva se.

Prva avgustovka sobota je že tradicionalno, osmo leto zapored, v času svetovnega tedna dojenja, rezervirana za vseslovenski festival Dojiva se. Med 1. in 7. avgustom 2021 se bo v Sloveniji odvijal festival Dojiva se pod okriljem Spletne šole za starše Veva. Letos že drugič tudi v Slovenski Bistrici.

Namen festivala je opolnomočiti in z znanjem podpreti nosečnice, mlade mamice oziroma celotne mlade družine. Organiziramo ga mamice prostovoljke, ki iz svojih izkušenj vemo, kako pomembna je podpora mame mami in spodbudna beseda ter seveda znanje v obdobju nosečnosti, poroda in zgodnjega starševstva.

Slogan festivala se glasi »Zaupam si«. Ko si zaupaš, slediš sebi in svojemu notranjemu glasu in materinskemu instinktu, ki najbolje ve. Takrat zmoreš sproščeno delovati iz svojih najpristnejših globin v najvišje dobro sebe in svojih otrok.

Festival Dojiva se ustvarjamo skupaj. V okviru festivala bomo posneti podkaste, v katerih bodo mamice spregovorile o svojih izkušnjah z dojenjem. Povabljeni k spremljanju Facebook strani Festival Dojiva se in Instagram profila Dojiva se, kjer bomo dnevno spoznavali mite in zanimivosti o dojenju.

V svetovnem tednu dojenja bo za vas Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica izpostavila knjige na temo nosečnosti, poroda, dojenja in starševstva.

Program vseh aktivnosti bo objavljen na spletni strani www.dojiva.se.

Strokovnjaki bodo svoja znanja v sklopu Festivala Dojiva se med 1. in 6. avgustom tudi letos podajali preko spleta. Tukaj vidimo ogromno prednost prav v tem, da bodo strokovnim in kakovostnim vsebinam na teme dojenja, materinstva in vzgoje lahko prisluhnili vsi starši, iz katerega koli kraja na svetu, ne glede na to, ali bodo doma ali na dopustu.

Na festivalsko sobotno dopoldne, 7. avgusta, pa se bomo ob zaključku Festivala zbrali v 22 parkih širom Slovenije. V objemu dreves bomo na odejicah v prijetnem vzdušju mladim staršem ponudili predvsem prostor za sproščeno druženje, kjer bodo lahko podelili svoje zgodbe, izkušnje, izzive, strahove, ki jih piše obdobje zgodnjega starševstva in tudi take, ki ogrejejo srca in preženejo skrbi. Naša namera je ustvariti mirno, podporno okolje za starše ter jih opolnomočiti z znanjem, ker verjamemo, da je prav znanje pot do zaupanja vase. Hkrati pa stremimo k temu, da bi se vsaka družina počutila slišano, varno in podprto.

Letos bo festival Dojiva se potekal v Slovenski Bistrici že drugič. Družili se bomo v Lipovem parku ob stadionu od 9. ure naprej. Podelili bomo pozitivne afirmacije in vodnike – priročnike Zaupam si s kakovostno vsebino o nosečnosti, porodu in starševstvu (svoj izvod naročite na www.veva.si). Otroci bodo lahko pihali milne mehurčke, z nami pa bo za ovekovečenje lepih spominov tudi fotografinja.

Za pogovor, nasvete ali zgolj posluh bo voljo mamica, ki je svetovalka za dojenje, inštruktorica masaže in joge za dojenčka in učiteljica joge za nosečnice, v družbi izkušene mame štirih otrok.

Podpora v najranljivejšem času je tista, ki lahko mlado mamico pomiri in ji pomaga, da najde zaupanje vase. Vsaka mama je najboljša mama za svojega otroka, ne glede na to, ali ga je dojila 1 teden, 6 mesecev ali 4 leta.

Prijazno vabljeni na festival!

Renata Kocbek Mikložič,

Organizatorka Festivala Dojiva se Slovenska Bistrica

  • julij 29, 2021
Nazadnje urejano na 0, 05.08.2021 02:15
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

 komunala

Vreme

komunala

Bottom add

Poišči