( ISSN 2738-5760 )
Posledice neurja; Foto: Amadeja Mlakar Posledice neurja; Foto: Amadeja Mlakar

Močno neurje pustošilo po središču mesta

 V soboto, 31. julija 2021, okoli poldneva, je nevihtni sistem prešel Slovensko Bistrico in po prvih informacijah največ škode povzročil na območju avtobusne postaje in na okoliških stanovanjskih stavbah.

Kratkotrajna, a močna nevihta je povzročila opustošenje centru mesta in okolici avtobusne postaje. Po zraku je letela strešna kritina, manjši predmeti, veter je podrl kar nekaj dreves, prevračal smetnjake in odkril nekaj streh.
Kar 30 gasilcev iz PGD Slovenska Bistrica in PGD Zgornja Bistrica je pomagalo pri odpravljanju posledic ujme. Gasilci so intervencijo opravljali na Leskovarjevi ulici, Kolodvorski ulici, Vošnjakovi ulici, Ljubljanski cesti in Čopovi ulici. Poškodovani so bili bloki, stanovanjske hiše in vojašnica.
Poveljnik Civilne zaščite občine Slovenska Bistrica g. Branko Hojnik je povedal, da je »v nevihti z močnim vetrom v Slovenski Bistrici bilo poškodovanih 6 objektov in dva osebna avtomobila, na katera je padlo drevo. Na Pragerskem je drevo padlo na električni vod in oviralo dobavo električne energije. Pri odpravljanju posledic nevihte je pomagalo tudi vozilo s platformo za reševanje z višin v lastni PGD Poljčane.
Gasilci so posredovali na terenu približno 4 ure.«
Leon Hardi s portala Neurje.si je zatrdil, da na območju Slovenske Bistrice ni bil tornado, ampak je šlo »za nevihtni pas, ki je prešel naš kraj in tudi kraje južneje od Slovenske Bistrice. Na srečo Slovenske Bistrice ni zajelo jedro nevihtne supercelice, ki je bilo južneje, saj bi v tem primeru imeli še debelejšo točo. Ob prihodu nevihtne linije je zapihal močnejši nevihtni piš, ki je znašal tudi preko 90 km/h.«
Poškodovanih oseb v nevihti ni bilo.

Amadeja Mlakar

  • julij 31, 2021
Oceni ta prispevek
(4 glasov)

 komunala

Vreme

komunala

Koledar

« September 2021 »
Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Bottom add

Poišči