( ISSN 2738-5760 )
Veterinarska bolnica Slovenska Bistrica, Foto: VBSB Veterinarska bolnica Slovenska Bistrica, Foto: VBSB

Bistriška veterinarska bolnica v rokah Sklada Alfi

Sklad zasebnega kapitala Alfi PE je podpisal pogodbo za vstop v lastništvo družbe Veterinarska bolnica Slovenska Bistrica. Sklad je v družbi prepoznal partnerja, preko katerega želi z investicijami v razvoj in s konsolidacijo panoge ustvariti vodilno skupino ponudnikov veterinarskih storitev na področju Slovenije.

Direktor Sklada ALFI Tone Pekolj je pojasnil, da so veterinarske postaje oziroma bolnice prepoznali kot velik potencial. "Zato smo se odločili ta segment združiti in vanj investirati. In ker je treba nekje začeti, smo začeli v Slovenski Bistrici. Tamkajšnja Veterinarska bolnica je zelo dobro urejena - z digitalno rentgensko, ultrazvočno in endoskopsko opremo za diagnostiko pri malih in velikih živalih izvajajo diagnostične, kirurške in druge posege. Ima tudi prostore za veterinarsko oskrbo konj z ambulanto, kirurško dvorano, prebujevalnim in bolnišničnimi boksi. V redni ponudbi ima tudi veterinarsko oskrbo rejnih živali na terenu ter prodajo hrane in prehranskih dopolnil za živali." Sklad ALFI PE je v Veterinarski bolnici Slovenska Bistrica prepoznal partnerja, prek katerega želi z investicijami za nadaljnji razvoj družbe ter s konsolidacijo panoge ustvariti vodilno skupino ponudnikov veterinarskih storitev na področju celotne Slovenije. Njihov cilj je, da bi v treh do petih letih zgradili skupino s 15 do 20 milijoni evrov prihodkov. V skladu Alfi PE priložnost in prednost v uskupinjanju (v eno družbo želijo povezati približno 10 manjših veterinarskih klinik) več veterinarskih klinik vidijo predvsem pri manjših stroških upravljanja.

Ponudbo sklada za vstop v njihovo lastništvo so v Veterinarski bolnici Slovenska Bistrica sprejeli z zanimanjem, jo skrbno preučili in se odločili za sodelovanje. »Najpomembnejše za nas je bil načrtovan razvoj in širitev podjetja v prihodnje, ponudbo smo skrbno pregledali in jo dali oceniti ustreznim svetovalcem. Na podlagi vseh argumentov, predvsem zagotovilo o nadaljnjem razvoju družbe in ugodnem statusu zaposlenih, smo s skladom podpisali pogodbo,« pojasnjuje direktor Veterinarske bolnice Slovenska Bistrica Miran Ačko. »Pričakujemo predvsem vlaganje v investicije, ki bi si jih sami težko privoščili, saj ima sklad bistveno manj omejena sredstva, kot jih imamo sami,« še dodaja.

Za uporabnike njihovih storitev se ne spreminja nič. »Ponudba ostaja enaka, kot je bila do sedaj. Prepričani pa smo, da jo bomo lahko še razširili za določene dejavnosti. Upamo pa tudi, da bomo lahko z novejšimi diagnostičnimi postopki ponujali še kvalitetnejšo storitev,« poudarja direktor Veterinarske bolnice Slovenska Bistrica Miran Ačko.

  • september 16, 2021
Nazadnje urejano na 0, 17.09.2021 16:09
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Bottom add

Poišči