( ISSN 2738-5760 )

V načrtu že tudi tretja etapa zahodne obvoznice

Gradnja zahodne obvoznice v Slovenski Bistrici napreduje. Kot so zatrdili izvajalci del in investitor, gradnja poteka po načrtih in težko pričakovana zahodna obvoznica bo končana do 5. aprila 2022, kot je načrtovano, lahko pa tudi malo prej, če bodo vremenske razmere to dopuščale. 

Dela potekajo po zastavljenem načrtu

2. del zahodne obvoznice gradi Ministrstvo za infrastrukturo oziroma Direkcija RS za infrastrukturo, za izvajalce del so na javnem razpisu izbrali podjetje GMW iz Turjancev. Oboji ugotavljajo, da dela potekajo po predvidenem planu in da jih bodo končali v predvidenem roku. Obvoznica bo potekala od Impola do krožišča za Poljčane oziroma Slovenske Konjice. Dolga bo 1,3 km, ob njej pa bosta urejena kolesarska steza in pločnik, postavljene bodo tudi protihrupne ograje. Z zahodno obvoznico bo v mestu močno razbremenjen promet težkih tovornjakov, ki vsak dan skozi mesto vozijo v Impol, naštejejo jih tudi do 100 na dan.

Občina že načrtuje 3. fazo zahodne obnovznice

Ker se bo ves promet z zahodne obvoznice preusmeril na novo cesto, marsikoga skrbijo prometni zamaški na Ljubljanski cesti, od krožišča za Poljčane do krožišča za izvoz na avtocesto. Te težave se zavedajo tudi na občini, zato že dlje časa pospešeno iščejo rešitev. Ker se DARS kot upravljavec avtoceste ni strinjal, da bi postavili še en izvoz na avtocesto, je bilo treba poiskati alternativno rešitev. Tako že pripravljajo projekt t. i. 3. etape zahodne obvoznice. Ta predvideva novo cesto, ki bo speljana do izvoza Slovenska Bistrica jug, in sicer bo promet z novozgrajene zahodne obvoznice speljan preko krožišča pri Hoferju po cesti za Poljčane, preko nadvoza čez avtocesto, nato pa takoj za nadvozom načrtujejo novo cesto levo, ki bo speljana do pentlje za izvoz Slovenska Bistrica jug. Tam se bodo vozila lahko vključila na avtocesto. S tem se bo močno razbremenil promet po Ljubljanski cesti. 

Hkrati z zgraditvijo nove ceste načrtujejo tudi kolesarsko stezo, tako da bo kolesarjenje možno vse od Impola do novega krožišča ob izvozu za avtocesto in še naprej.

Trenutno je zaprta cesta, ki vodi do Kinološkega društva, a so izvajalci del zahodne obvoznice začasno uredili nadomestno. 

 

 
 
  • september 17, 2021
Nazadnje urejano na 0, 17.09.2021 08:34
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Bottom add

Poišči