( ISSN 2738-5760 )

TVU

Podžupan Stanislav Mlakar in direktorica LU mag. Brigita Kruder, Foto: LU Slovenska Bistrica Podžupan Stanislav Mlakar in direktorica LU mag. Brigita Kruder, Foto: LU Slovenska Bistrica

25. parada učenja zelo raznolika

V sredo 15. septembra je Ljudska univerza Slovenska Bistrica v sklopu Tednov vseživljenjskega učenja pripravila že 25. PARADO UČENJA.

Tudi tokratna je bila zastavljena kot sprehod skozi mesto, s postanki pri posameznih zanimivih institucijah.

Vse skupaj se je začelo pri Centru za starejše Metulj. Tam je direktorica LU mag. Brigita Kruder skupaj s sogovornico, koordinatorico v centru Metulj Nino Robar predstavila novo pridobitev, in sicer avtomobil Metuljček, ki je namenjen vsem starejšim od 65 let in ljudem s posebnimi potrebami, ki potrebujejo prevoz do upravne enote, banke, trgovine, v zdravstveni dom ... Treba je le poklicati telefonsko številko 031 619 611 in se naročiti. Prevoze, ki bodo popolnoma brezplačni, bodo opravljali prostovoljci, ki jih je prijavljenih že 13, a k prijavi med prostovoljce, še vedno vabijo vse zainteresirane. 

Pred občinsko stavbo se je direktorica LU mag. Brigita Kruder pogovarjala s podžupanom Stanislavom Mlakarjem o tem, kaj je novega v občini. Predvsem sta poudarjala pomembnost trajne mobilnosti, ki jo podpirata tako občina kot tudi Ljudska univerza, in usmerjenosti v t. i. zelene investicije. Podžupan je izpostavil izposojo mestnih električnih koles Zapelji me, prav tako je obljubil v kratkem dve novi kolesarski stezi, in sicer ob nastajajoči bistriški zahodni obvoznici in naprej do železniške postaje, ki bosta predani namenu že prihodnje leto. Zeleno bo tudi parkirišče, ki ga bodo v kratkem začeli graditi med Dvorano Bistrica in Zdravstvenim domom. Kmalu pa bodo začeli uresničevati tudi projekt Urbani vrtovi, ki bodo umeščeni v prostor za Domom starejših. Hkrati pa občina tudi spodbuja občane k prehodu na električna ali hibridna vozila in postavlja nove polnilnice za električne avtomobile. Rezultat tega je, da je občina Slovenska Bistrica v samem vrhu med slovenskimi občinami po številu registriranih električnih vozil in številu polnilnic. 

Parada se je ustavila tudi pred Knjižnico Josipa Vošnjaka

Pred poslopjem RIC-a je direktorica LU mag. Brigita Kruder nagovorila tudi direktorja RIC-a Tomaža Repnika

Parada učenja se je ustavila tudi na Ljudski univerzi, kjer so ustvarjale njihove krožkarice, pestro dogajanje pa je bilo tudi v bistriškem parku. o pomenu dotika …

  • september 17, 2021
Nazadnje urejano na 0, 18.09.2021 08:27
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

komunala

Bottom add

Poišči