( ISSN 2738-5760 )
Brezplačni prevozi za starejše, Brezplačni prevozi za starejše,

Brezplačni prevozi za starejše z Metuljčkom

Občina Slovenska Bistrica je pred kratkim predstavila novo pridobitev, in sicer brezplačni avtomobil Metuljček, ki je namenjen vsem starejšim in ljudem s posebnimi potrebami, ki potrebujejo prevoz do upravne enote, banke, trgovine, v zdravstveni dom …

Tudi občina Slovenska Bistrica se pridružuje slovenskim občinam, ki so poskrbele za nujne, a brezplačne prevoze za starejše in ljudi s posebnimi potrebami, in jim omogočiti večjo samostojnost, olajšati vsakdan in jih vključiti v družbeno dogajanje v lokalnem okolju. »Na pobudo Društva upokojencev in Centra za starejše Metulj smo se odločili za nakup avtomobila in angažiramo voznike prostovoljce,« pojasnjuje podžupan občine Slovenska Bistrica Stanislav Mlakar. V ta namen so kupili avtomobil Kia stonic in ga poimenovali Metuljček.

Prevozi so namenjeni starejšim občanom brez lastnega prevoza in svojcev, ki bi lahko zagotavljali prevoz. Če občani potrebujejo prevoz, morajo samo poklicati telefonsko številko 031 619 611 in se naročiti, zaželeno je, da pokliče vsaj tri dni prej. Naročanje je možno od 7. do 15. ure, druge možnosti pa po predhodnem dogovoru.

Če se bo izkazalo, da je interes večji, kot ga zmore en sam avtomobil, bodo nabavili še enega.

Prevoze z Metuljčkom bo za občino koordiniral Center za starejše Metulj, občina pa ga bo sproti vzdrževala in pokrivala stroške prevozov. Te bodo opravljali prostovoljci. V Centru Metulj jih je prijavljenih že 13, a še vedno sprejemajo prijave.

  • september 21, 2021
Nazadnje urejano na 0, 13.10.2021 05:48
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Bottom add

Poišči