( ISSN 2738-5760 )
Foto: bistrican.si Foto: bistrican.si

V Bistrici se obetajo nova stanovanja

Na razpis za oddajo neprofitnih stanovanj v najem, ki ga je julija objavila občina Slovenska Bistrica, je prispelo le nekaj več kot 50 vlog. 

Gre za raznolike prosilce - od samskih oseb do velikih družin. Občina sicer trenutno ne razpolaga s prostimi stanovanji in tudi ne načrtuje gradnje novih. Prosilci bodo torej prišli na vrsto takoj, ko se kako stanovanje izprazni.

Medtem pa je Stanovanjski sklad RS na podlagi Javnega poziva za nakup stanovanj in zemljišč kupil 28 od 31 stanovanj v Slovenski Bistrici ter 42 parkirnih mest na nivoju terena. Stanovanja so nova, in sicer v bloku ob Ljubljanski cesti v neposredni bližini trgovine Hofer. V bližini je tudi trgovski center ter priključek na avtocesto. Stanovanja so velikosti od 40 do 72 m2 in se nahajajo v pritličju in treh etažah. Vsa stanovanja imajo lože oz. atrije. Stanovanjem pripadajo tudi shrambe in parkirna mesta. 

Gradnja je zaključena. "Predvidevamo, da bodo stanovanja primerna za primopredajo s strani izvajalca v roku enega meseca. Navedena stanovanja bodo ponujena za najem v okviru Javnega razpisa za oddajo stanovanj v najem na spletni strani Sklada na povezavi http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.si/," so nam sporili s Stanovanjskega sklada RS.

 
  • september 23, 2021
Nazadnje urejano na 0, 23.09.2021 17:17
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Bottom add

Poišči