( ISSN 2738-5760 )
Kety Emmi Kety Emmi

Aluminium Kety Emmi praznuje 75 let delovanja

26. septembra 1946 je bilo v Slovenski Bistrici ustanovljeno podjetje Žagotrgoles, ki je trgovalo z lesom in izdelovalo leseno embalažo. Zaposlenih je bilo 7 ljudi. To so bili prvi zametki podjetja Aluminum Kety Emmi, ki v letošnjem letu praznuje že 75 let delovanja. 

Zaradi omejitev letos niso mogli izvesti večjega dogodka, so pa skozi vse leto obletnici posvetili različne aktivnosti: Med drugim so prenovili celostno grafično podobo podjetja, izdali nove kataloge, prenovili in razširili komunikacijske kanale. Junija so izvedli pohod za zaposlene in njihove družine, z donacijo so pomagali socialno ogroženi družini, v sodelovanju z lokalnim časopisom so tedensko objavljali utrinke iz zgodovine podjetja. Oktobra bodo vse otroke in vnuke zaposlenih povabili k sodelovanju na likovno-literarnem natečaju, v pripravi pa je tudi jubilejni video. Podjetju so posebno presenečenje pripravili njegovi lastniki, Grupa Kęty s Poljske. Vsem zaposlenim so čestitali in jih obdarili s softshell jaknami, generalnemu direktorju, Romanu Stegnetu, pa so se osebno zahvalili s posebnim priznanjem in umetniškim delom z motivom logotipa podjetja.

O podjetju:
Podjetje Aluminium Kety Emmi je sodobno opremljeno podjetje z več kot 380 zaposlenimi. So partnerji za celovite tehnološke rešitve na področju aluminijastih komponent, za razvoj zahtevnih storitev in procesov. Glavna stebra jedrne dejavnosti ostajata na eni strani “aluminiju dajejo sijaj”, s poudarkom na zahtevnih površinskih obdelavah, na drugi strani pa razvoj sklopov aluminijskih komponent v avtomobilski industriji, v prihodnje tudi v zelo zanimivi niši električnih vozil. Poleg avtomobilske industrije s polizdelki oskrbujejo podjetja iz industrije bele tehnike, elektroindustrije, pohištvene industrije, industrije medicinskih pripomočkov … Večina kupcev prihaja iz Srednje in Zahodne Evrope. Mehanska in površinska obdelava aluminija predstavlja 90 % celotne proizvodnje, 10 % proizvodnje pa ostaja rezervirane za tradicionalno panogo obdelave lesa, iz katere je podjetje tudi zrastlo.
Podjetje kljub zahtevnim razmeram na trgu posluje stabilno in uspešno, raste in se širi, investira v avtomatizacijo, robotizacijo, digitalizacijo in posodablja infrastrukturo. V naslednjem petletnem strateškem načrtu pričakujejo vsaj podvojitev prodaje, ki se bo gibala okoli 60 mio €. Temelj podjetja ostajajo njegovi zaposleni, podjetje je v postopku pridobitve certifikata Družini prijazno podjetje.


Nekaj glavnih mejnikov iz zgodovine:
Leta 1964 se je podjetje preimenovalo v Embalažo in mizarstvo – EMMI ter se preselilo iz območja Impola na obrobje mestnega parka. Podjetje je razširilo svoj proizvodni program embalaže.

Leta 1969 se je lesu pridružil aluminij in začela se je pisati aluminijska zgodba Emmija. S 150 zaposlenimi je bil EMMI največje podjetje lesnoproizvodne obrti v Sloveniji.
Leta 1976 se je podjetje EMMI vključilo v DO Lesnina, ki je imela velik investicijski potencial.
Leta 1985 se je podjetje preselilo v novo zgrajene proizvodne in upravne prostore na sedanji lokaciji v Industrijski coni Slovenska Bistrica.
Leta 2006, ko je podjetje praznovalo 60 let obstoja, je v podjetju začela obratovati ena najsodobnejših linij za eloksiranje v Evropi. Število zaposlenih se je povzpelo na 250.
Leta 2016 podjetje postane del poljske Grupe Kęty, odprejo se nove možnosti za uresničevanje zastavljenega poslovanja.

  • september 27, 2021
Nazadnje urejano na 0, 04.10.2021 08:33
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Bottom add

Poišči