( ISSN 2738-5760 )
Inovacijski kamp; Foto: Srednja šola Slovenska Bistrica Inovacijski kamp; Foto: Srednja šola Slovenska Bistrica

Inovacijski kamp na Srednji šoli Slovenska Bistrica

Na Srednji šoli Slovenska Bistrica je 27. in 28. septembra 2021 pod pokroviteljstvom Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija) potekal SPIRIT Inovacijski kamp.

Dogodka so se udeležili dijakinje in dijaki zaključnega letnika programa ekonomski tehnik, saj bodo pridobljeno znanje praktično uporabili in preizkusili v tem šolskem letu pri pripravi na četrti predmet na poklicni maturi.
Dijakinje in dijake je najprej nagovoril in motiviral Matjaž Štamulak, finančni in investicijski svetovalec, lastnik podjetja Cresus, premoženjsko svetovanje.
Prav vse ideje, ki so nastale na Inovacijskem kampu, bodo v šolskem letu 2021/2022 doživele svojo realizacijo. Eden od mnogih napotkov, ki so jih dijakinje in dijaki v dveh dneh slišali, je, »da ideja pridobi vrednost šele, ko je realizirana«.
Dijakinje in dijaki bodo ideje realizirali v okviru projekta Moje podjetje, ki deluje pod okriljem Zavoda za spodbujanje podjetnosti mladih. Ustanovili bodo delniške družbe in tako praktično izvedli vse procese podjetniškega poslovanja. Rezultate in spoznanja bodo predstavili ob zaključku šolskega leta na posebej organiziranem dogodku na Srednji šoli Slovenska Bistrica.
Čeprav je bil inovacijski kamp le dvodnevni dogodek, so mladi pokazali veliko delovno vnemo in željo po ustvarjanju novega. Ravno zaradi takšne mlade generacije lahko z upanjem zremo v prihodnost.
Cirila Hajšek Rap, Andreja Šulek in Simona Luetić, koordinatorice projekta SPIRIT
  • oktober 4, 2021
Nazadnje urejano na 0, 05.10.2021 14:43
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

 komunala

Vreme

Zvočni posnetek napovedi

komunala

Bottom add

Poišči