( ISSN 2738-5760 )
Hotel Leonardo Hotel Leonardo

Začel se je teden restavracij

Danes, 8. oktobra 2021, se začenja jesenski Teden restavracj, ki bo trajal do 17. oktobra. Akcija promovira vrhunsko kulinariko, vključeni pa so najboljše slovenske restavracije in chefi. V desetih dneh svoje znanje predstavijo v najmanj treh dejanjih – hodih. Na Tednu restavracij se predstavljata tudi Miza za štiri iz Zg. Polskave in bistriški Hotel Leonardo.

HOTEL LEONARDO

Če se po avtocesti pelješ mimo in te prav tam ujame noč. Kam? Če iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, hitiš počitnicam naproti in te prav tam lakota spomni na postanek. Če si iz mesta, a bi rad pobegnil na vas, a ne predaleč in brez prometnih težav. Če s Pohorja prideš v dolino, če v dolini želiš okusiti hrib in gozd, če v Bistrici želiš na pomenek, sestanek, hitro kosilo, dolgo praznovanje. Kam naj grem? Pa da ob vsem tem tudi kaj dobrega pojem!

Vse to je hotel Leonardo, ki zato v svoji restavraciji ponuja domačinom, meščanom, popotnikom, turistom, poslovnežem, bližnjim in daljnim nostalgijo, pohorsko klasiko, hotelsko gostoljubje, restavracijsko eleganco in zadovoljno sitost. Leonardo je na dobri lokaciji in dobri poti.

V Tednu restavracij za obiskovalce ponujajo 

Jesenska pripoved

-Pozdrav iz kuhinje

-Juha jesenskih buč, ocvrtek z muškatnim oreščkom, kisla smetana, bučno olje

-Telečji hrbet, gorčična semena, krompirjeva štangica, gomoljna zelenjava, pire rdeče pese

-Pečeno jabolko, orehi, aronija, kostanjeva krema

Morska jesenska pripoved

-Pozdrav iz kuhinje

-Juha jesenskih buč, ocvrtek z muškatnim oreščkom, kisla smetana, bučno olje

-File brancina, kremna koruzna polenta, sotirana mlada špinača, maslena omaka

-Pečeno jabolko, orehi, aronija, kostanjeva krema

 

Cena posameznega menija je 19 €.

Prostih terminov imajo že dovolj, portebna pa je predhodna prijava na 02 805 0710 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Plačate pa lahko tudi z letošnjimi turističnimi boni.

 

MIZA ZA ŠTIRI

Najmanjša slovenska restavracija se je iz garsonjere v Mariboru preselila v hišo v Zgornji Polskavi, a je še vedno ostala – najboljša med najmanjšimi! Vse tisto intimno, osebno, pristno in ”neprofesionalno”, kar jo je krasilo že v bloku, je ostalo, le da se je pomnožilo x 4 (mize). Začelo se je s kuhinjo v dnevni sobi in štirimi stoli. A ji že takrat ni manjkalo nič od velikih, saj je bila majhnost njena moč, prednost in draž hkrati. Prej sta bila, torej, dva srčka za štiri stole, zdaj pa so že trije srčki za štiri mize ...

Miza za štiri ima vse termine, ki so bili na voljo ob Tednu restavracij že zasedene.

  • oktober 8, 2021
Nazadnje urejano na 0, 09.10.2021 17:26
Oceni ta prispevek
(1 glas)
Bottom add

Poišči