( ISSN 2738-5760 )
PGD Slovenska Bistrica, Foto: PGD Slovenska Bistrica PGD Slovenska Bistrica, Foto: PGD Slovenska Bistrica

Gasilci očistili po vozišču razsutih okoli 10 ton bio odpadkov

Sinoči ob 22.50 sta v naselju Spodnja Polskava, občina Slovenska Bistrica, trčili osebno in tovorno vozilo. Pri tem se je tovorno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Ptuj so kraj nesreče zavarovali, odklopili akumulatorja, posuli po vozišču izteklem pogonskem gorivu in iz rezervoarja prečrpali okoli 50 litrov pogonskega goriva, delavcem avto vlekle nudili pomoč pri postavitvi vozil nazaj na kolesa in skupaj z delavci cestnega podjejta očistili po vozišču razsutih okoli 10 ton bio odpadkov, je poročal Center za obveščanje.
Na prizorišču so bili tudi policisti, ki poročajo, da je sinoči, malo pred 23. uro, 30-letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Ptuja proti Slovenski Bistrici. Pred železniškim podvozom izven  naselja  Pragersko  je  zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil oblast  nad vozilom in  trčil  v  tovorni  avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal  27-letni  voznik. Po trčenju se je tovorni avtomobil prevrnil na bok  iz njega pa so se po vozišču razsuli gospodinjski odpadki (pomije), ki jih  je prevažal. Zaradi tega je bila cesta zaprta za ves promet do danes, do  5.50,  ko  so  vzdrževalci  ceste  in  gasilci uspeli očistili vozišče.
Vozišče  je  bilo namreč zaradi razsutega tovora močno spolzko. Vzdrževalci ceste so za čas zaprtja ceste uredili obvoz.

Na  kraju  prometne  nesreče  so  reševalci oskrbeli oba udeležena voznika, vendar nato nobeden od njiju ni bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje.

Policisti  so  obema  udeležencema odredili preizkus alkoholiziranosti. Pri vozniku  tovornega avtomobila je ta pokazal vrednost 0,00 mg/l, pri vozniku osebnega avtomobila pa vrednost 0,69 mg/l alkohola v organizmu.

Po posvetu s pristojnim državnim tožilcem bodo policisti voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.
  • oktober 12, 2021
Nazadnje urejano na 0, 14.10.2021 11:42
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Bottom add

Poišči