( ISSN 2738-5760 )
Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane Foto: Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane Foto: Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane

Spet ugotovljene okužbe v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane

Po zadnjih podatkih je v občini Slovenska Bistrica s covidom-19 okuženih 285 občanov, samo včeraj so na novo ugotovili okužbe pri 29. Pri tako velikem številu okuženih je še posebej pomembno, da ravnamo odgovorno in poskrbimo, da okužbe ne širimo naprej. Iz Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane poročajo o zaznanih okužbah, zato obiskovalce prosijo naj prihajajo na obiske k svojcem le zdravi.

 "V Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane smo včeraj zabeležili tri okužbe pri zaposlenih, od tega eno pri zaposlenem v Tehničnih službah in dve pri zaposlenih v Službi zdravstvene nege in oskrbe. Za vse smo izdelali epidemiološko sliko. V skladu z navodili epidemiologa in vodje koordinatorske skupine za naš zavod smo s hitrimi testi testirali vse zaposlene, ki so bili v stiku z okuženimi sodelavci ter vse stanovalce Doma Poljčane. Vsi rezultati so bili negativni.
Na BE Mavrica smo danes preventivno vzpostavili sivo cono, stanovalce pa bomo testirali še 3., 5. in 7. dan. Zaradi navedenega obiski pri stanovalcih BE Mavrica do nadaljnjega žal niso mogoči. V primerih, ko bi bil obisk nujen, se posvetuje z socialno delavko in/ali z diplomirano medicinsko sestro, s katero se boste dogovorili o možnosti in pogojih obiska.

Vse obiskovalce prosimo, da prihajajo v Dom zdravi ter da dosledno izpolnjujete pogoj PCT. Tako nam boste pomagali pri skrbi za naše stanovalce, za kar vam bomo hvaležni.

"Danes smo dobili potrjeno informacijo, da dva zaposlena NISTA okužena, ker je prišlo do pomote v informacijskem sistemu NIJZ. Tako je okužena samo ena sodelavka, kar nam bo močno olajšalo delo v naslednjih dneh," je v izjavi za javnost zapisala direktorica Iva Soršak.
  • oktober 28, 2021
Nazadnje urejano na 0, 28.10.2021 16:52
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Bottom add

Poišči