( ISSN 2738-5760 )
Pohod po srčkovi poti, Foto: CKZ Pohod po srčkovi poti, Foto: CKZ

Vabljeni na pohod po Srčkovi poti

Zdravstveni dom Slovenska Bistrica, Center za krepitev zdravja organizira pohod, ki bo v torek, 23.11.2021 in v torek, 30.11.2021. V obeh terminih je zbirno mesto ob 9:00 uri pred Zdravstvenim domom Slovenska Bistrica. Pohod bo trajal približno 2 uri, ob slabem vremenu odpade.

Pohod bo potekal po že znani Močeradovi poti. Pohod smo poimenovali Srčkova pot oz. Srčkov pohod, saj smo ga prvič organizirali na svetovni dan srca leta 2019 z namenom ozaveščanja ljudi o pomenu gibanja in zdravega življenjskega sloga v povezavi s srčno-žilnimi obolenji, katera predstavljajo velik zdravstveni problem sodobne družbe. Svetovni dan srca smo beležili 29. septembra, letos že dvaindvajsetič in sicer pod sloganom Povezujmo se srcem, kateri v teh časih še posebej drži.

Na pohodu bomo izvedli vmesne postaje, kjer bomo razgibali telo, naredili nekaj vaj za moč, gibljivost in ravnotežje, ob enem pa bomo na vmesnih postajah tudi povedali nekaj besed o srčno-žilnih obolenjih, dejavnikih tveganja, zdravem življenjskem slogu, telesni aktivnosti, prehrani in duševnem zdravju.

Na žalost je pomen preventive in s tem preprečevanje dejavnikov tveganja še vedno premalo v naši zavesti. Naša želja je, da bi pohod postal stalnica, ki bi organizirali vsako leto na svetovni dan srca. V letošnjem letu, v katerem smo se že vsi navadili na spremembe in prilagajanja, ga organiziramo nekoliko kasneje, vendar še vedno z enakim namenom.

Vljudno vabimo vse, ki bi želeli aktivno preživeti dopoldan. Na pohod so obvezne prijave na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 041 682 288.

Nazadnje urejano na 0, 19.11.2021 19:12

 komunala

Vreme

Zvočni posnetek napovedi

komunala

Bottom add

Poišči