( ISSN 2738-5760 )
Ljudska univerza Slovenska Bistrica, Foto: LU Ljudska univerza Slovenska Bistrica, Foto: LU

Dan tradicionalnega slovenskega zajtrka

V slovenskih vrtcih, osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter drugih institucijah oz. javnih zavodih danes poteka Tradicionalni slovenski zajtrk pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«. 

 V skoraj 1000 vrtcih in osnovnih šolah po Sloveniji, tudi na bistriškem, danes obeležujejo dan slovenske hrane in izvajajo projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki letos nosi slogan »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

"Našim učencem vsak tretji petek v novembru postrežemo izključno živila slovenske pridelave ali predelave. Na sveže pečen kruh, iz krušne peči kmetije nedaleč vstran, namažemo slovensko maslo in ga obogatimo z medom pridelanim na slovenskih tleh. Da je zajtrk še bogatejši in poln vitaminov mu dodamo še lokalna jabolka, pobrana na kmetiji sosednje občine, ter sveže domače mleko," pojasnjujejo na OŠ Spodnja Polskava. Tradicionalni slovenski zajtrk so pripravili tudi v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, v enoti Slovenska Bistrica in na Ljudski univerzi v Slovenski Bistrici.

Morda je slika naslednjega: sadež

Glavni namen projekta je, da že najmlajši spoznajo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Prav tako je eden ciljev poudarjanje pomena zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano. Vsakodnevni zajtrk poskrbi za jutranjo energijo, ki jo še posebej otroci potrebujejo za lažje sledenje učnemu procesu.
  • november 19, 2021
Nazadnje urejano na 0, 19.11.2021 19:09
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Bottom add

Poišči