( ISSN 2738-5760 )
Srečanje Bistričank z Bernardo Marovt, Foto: Bistričan.si Srečanje Bistričank z Bernardo Marovt, Foto: Bistričan.si

Bernarda Marovt je predstavila svojo akademijo za ženske

Pred kratkim je svetovno znana slovenska manekenka Bernarda Marovt v Slovenski Bistrici v salonu Čeveljc predstavila svoj projek DonnAkademy. Gre za tečaj, ki je namenjen ženskam.

Bernarda Marovt je v svetu mode dosegla vse, kar si manekenke lahko želijo, in je v tujini še vedno zelo iskan modni obraz. Svojo nadvse uspešno pot je začela z zmago na tekmovanju Miss Jugoslavije 1983. Kot miss Jugoslavije se je leta 1983 na izboru za miss sveta uvrstila med prvih sedem in postala mis fotogeničnosti. Bila je top model Italije, top model Evrope in najbolj fotografiran obraz na svetu. S svojo profesionalnostjo, delavnostjo in vztrajnostjo je ustvarila izjemno kariero v evropskem in svetovnem merilu. Leta 2000 je po izboru revije Jana postala slovenska lepotica stoletja.
 
Skozi kariero si je pridobila dragocene izkušnje in znanje, oboje pa želi deliti tudi z ženskami, za katere je pripravila DonnAkademy, skupek tečajev, ki lahko v čisto vsaki ženski vzbudijo lepoto - zunanjo in notranjo. "Z ekskluzivnim tečajem dajemo priložnost različnim starostnim skupinam, da se izboljšajo tako na fizičnem kot psihičnem področju, utrjevanju samozavesti, oblikovanju lastnega modnega stila, izboljšanju ženskosti, razvijanju osebnostne rasti in pridobivanju notranje energije. Vsaka ženska lahko postane protagonistka svoje lepote, atraktivnosti in ženskega mehanizma," svojo akademijo opiše Bernarda Marovt. "Akademija obsega 12 dni razvijanja značilnosti lepote, ki se skriva v vsaki ženski, treba jo je samo povleči na dan."
DonnAkademy je Bernarda Marovt predstavila v salonu Čeveljc, kjer Ingrid Logar ročno izdeluje vrhunske čevlje, katerih ambasadorka je že od leta 2019 prav Bernarda Marovt. Udeleženke predstavitve so si lahko ekskluzivno ogledale novo kolekcijo nizkih čevljev.
Ob prijetnem klepetu pa jim je Bernarda podrobneje predstavila svojo DonnAkademy.

 

1. Psiholog: Lepota, samozavesti, močna osebnost
Akademija temelji na psihologiji. Slišali bomo koristne napotke za pridobivanje notranjega zaupanja, novih komunikacijskih veščin, se naučili premagati lastne omejitve, okrepiti svoj značaj, izvedeli bomo, kako se prepustiti okoliščinam, izraziti čustva, razvijati ljubezen do sebe in drugih, kako odstranili črnoglede misli in skrbi, pridobivali pogum, optimizem ter voljo do življenja.

2. Modni stilist: Kako izboljšati svoj videz
Stil oblačenja izbiramo in obravnavamo glede na osebne značilnosti, postavo, telesne mere, modne dodatke in navade. Do uspešnega osebnega stila pridemo tako, da poudarimo svoje pozitivne lastnosti in več pozornosti namenjamo prefinjenosti in dobremu okusu. Pravilna interpretacija, h kateri bo vsaka ženska dodala svoj značaj, slog in osebnost.

3. Personal shopper: Svetovalec za zunanjo podobo
Svetovalec se posveti potrebam pri premišljenem in zavestnem nakupovanju, brez nepotrebnega zapravljanja denarja in energije. Svetuje nam, kako kar najbolje izkoristiti tisto, kar že imamo in kaj nam v omari še manjka, glede pravilnih kombinacij teh oblačil, kako izbirati prave osnovne kroje, barve in tkanine, s katerimi gradimo svoj slog in ostanemo zvesti sami sebi.

4. Pravilna drža telesa in hoja
Drža telesa je odraz lastnih izkušenj in lastnih misli. Naš slog je tisto, kar nas dela posebne. S pravilnejšo držo trupa, ramen in nog ter z opazovanjem gibanja zgornjih in spodnjih okončin, gestikulacije, lahko pravilno poudarimo svojo podobo.

5. Funkcionalno telo: Kako izboljšati zunanjo podobo
Namen fizične aktivnosti je izboljšanje zunanjega videza in tonusa telesa. Z razvojem fizično mentalne koordinacije, z izpopolnjevanjem telesne drže, s povečevanjem spretnosti in prožnosti pri gibanju lahko izboljšamo poznavanje lastnega telesa, kar je ključnega pomena za dobro počutje.

6. Ličenje: Kako dobro izgledati
Osnova za make-up so pravi pripomočki, higiena in priprava obraza na ličenje. Poznavanje lastnega obraza in preoblikovanje nekaterih nepravilnosti v pozitivne lastnosti s pomočjo korekcijskega ličenja je umetnost. Nasveti za nego kože, pridobivanje temeljnih spretnosti ličenja in analiza obrazne morfologije nam pomaga ugotoviti, kateri način ličenja najbolj ustreza naši osebnosti.

7. Frizura: Kako izboljšati look
Nasveti glede osnovnih prijemov za nego las, frizure in stili striženja, ki poudarijo obraz in njegovo simetrijo. Obravnavanje različnih stilov in modelov pričesk, ki najbolj ustrezajo obrazu ob različnih priložnostih in aktivnostih. Enostavni način friziranja, barve in prameni, s katerimi poudarimo svojo podobo kot odraz lastne osebnosti.

8. Nutrizionist: Strokovnjak za prehrano
Izobraževanje o zdravi in pravilni prehrani ter predstavitev slabih prehranjevalnih navad. Govora bo o nizkokaloričnih živilih in o tem, kako lahko z njihovo pomočjo postopoma hujšamo, ne da bi izgubljene kilograme pridobili nazaj. Spoznali bomo vrste diet, ki so priporočljive v stresnih obdobjih, ter živila, ki dajejo energijo.

9. Estetika obraza: Estetika je stvar posameznika.

Obstajajo tudi določene naravne zakonitosti, zakaj je nekaj očem lepo in privlačno. Seznanili vas bomo z estetiko obraza, pravilnimi potezami, lepimi linijami in pravilnimi oblikami, h katerim stremimo, da dosežemo najbolj estetsko izpopolnjen videz. Izvedele boste, kako tudi estetska medicina pomaga doseči harmonijo telesa in duha ter kako se lahko tudi brez operacij polepša videz, povrne ali ohrani mladost ter doseže zdrav, svež in izpopolnjen videz.

10. Fotografija portretov: združevanje resničnosti in lepote.

Filozofija fotografiranja temelji na prikazovanju delčka osebe. Ne govorimo le o lepem nasmehu in drži, ampak tudi o duši, občutku in počutju. Fotografiranje pomeni dinamično gibanje, mimiko obraza, pravilno dihanje, kako obdržati ravnotežje, se smejati z očmi itd. Oseba mora skozi fotografijo komunicirati, pritegniti, občutiti. Fotografija je dokaz razvoja, odraz znanja, pričevanja lastnih izkušenj in upodabljanja lastne zapeljivosti.

11. Ozaveščeno gibanje, antistres:

Poznavanje osnovnih zakonitosti in teorije petih elementov je lahko odličen pripomoček pri izgrajevanju lastne celosti. Prav tako tudi prepoznavanje načinov oziroma metod za vzdrževanje notranjega ravnotežja. Tako se izognemo stresnim situacijam ali pa postanemo zunanji opazovalec, ki je sposoben ciljne usmerjenosti ne glede na okoliščine. Predavanje bo podprto s številnimi praktičnimi napotki in orodji za vzdrževanje stabilnosti, ravnotežja in celosti posameznikov.

12. Bonton: Bonton velja za sinonim Galateja, ki prepoznava dobro izobrazbo in dobre manire.
Bonton ne pomeni le, da se v vsaki situaciji in družbenem okolju enostavno znajdeš, ampak pomeni tudi, da moraš biti sposoben in samozavesten v odnosih z drugimi, vedno ustrezen, na pravem mestu, s pravimi oblačili in manirami. V nekaj besedah to pomeni vedeti, kaj storiti, kako to storiti in kdaj narediti.

V DonnAkademy se lahko vpišejo ženske vseh starosti. Če vas vsebine zanimajo, spremljajte DonnAkademy na Facebooku, za podrobnejša pojasnila pa pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., akademija se bo začela predvidoma marca prihodnje leto.
 
Morda je slika naslednjega: hrana
 
  • november 20, 2021
Nazadnje urejano na 0, 21.11.2021 15:01

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči