( ISSN 2738-5760 )
Aluminium Kety Emmi, Foto: Aluminium Kety Emmi, Nino Verdnik Aluminium Kety Emmi, Foto: Aluminium Kety Emmi, Nino Verdnik

Aluminium Kety Emmi je član Zelenega omrežja

V podjetju Aluminium Kety Emmi ugotavljajo, da bo povišanje cen energentov močno vplivalo na njihovo poslovanje, a so prepričani, da bodo težave prebrodili. V teh dneh so postali člani Zelenega omrežja Slovenije in nadaljujejo prenovo upravne stavbe z okolico.

Podjetje Aluminium Kety Emmi je član Zelenega omrežja, pridobivajo pa tudi certifikat ISO 50001

Članstvo v Zelenem omrežju nam odpira pot za povezovanje in komuniciranje o okoljskih in trajnostnih projektih, rešitvah, inovacijah in dosežkih. Predstavlja tudi most za povezovanje idej med izobraževalnimi inštitucijami in gospodarstvom, članom pa omogoča delitev dobrih praks ter dostop do delavnic, konferenc in strokovnih člankov, kar je zagotovo pomemben doprinos v nadaljnjih prizadevanjih za trajnostni razvoj.

Naše podjetje je sicer trenutno v postopku za pridobitev certifikata ISO 50001 - sistem upravljanja z energijo. V ta namen smo izvedli energetski pregled celotnega podjetja in uvedli informacijski sistem spremljanja energentov. Ker imamo v podjetju tudi lesni oddelek z žago, odpadni les pri rezanju hlodovine uporabimo za proizvodnjo toplotne energije, ogrevanje prostorov ter tehnološke  procese (sušenje lesa, eloksiranje itd.). Odvečno toploto kompresorske postaje uporabljamo za  toplotne potrebe prenovljene kuhinje ter ogrevanje upravne stavbe. V podjetju že imamo tudi  certifikat ISO 14001 – sistem ravnanja z okoljem.

Povišanje cen energentov bo močno vplivalo na poslovanje

Napovedano povišanje cen energentov marsikateremu podjetju povzroča težave. "Povišanje cene električne energije kakor tudi ostalih energentov in surovin seveda močno vpliva na povečanje stroškov poslovanja. Za zagotavljanje uspešnosti poslovanja bo del povečanih stroškov potrebno prevaliti v ceno končnih izdelkov, hkrati pa bo potrebno iskati notranje rezerve: iskati prihranke, dvigovati produktivnost ...," pojasnjujejo v Aluminium Kety Emmi.

Prenova upravne stavbe z okolico se nadaljuje

"V podjetju nadaljujemo dela v projektu prenove upravne zgradbe z okolico. Stavbo na vhodu, v kateri so do sedaj imeli prostor varnostniki, smo porušili, varnostno službo pa preselili v spodnjo etažo upravne zgradbe. Na novo urejamo vhod v podjetje, kjer smo namestili krožna vrata, drsna vrata in zapornice. Na zadnjem delu upravne zgradbe dokončujemo fasado, med upravno zgradbo in šotorom pa urejamo novo kolesarnico. V teku so tudi dela na izvozu za tovorna vozila in dodatnem parkirišču za osebna vozila pred upravno zgradbo. V upravni zgradbi smo pred kratkim namestili novo dvigalo," pojasnjujejo v podjetju.

  • november 22, 2021
Nazadnje urejano na 0, 26.11.2021 19:43
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

 komunala

Vreme

komunala

Bottom add

Poišči