( ISSN 2738-5760 )
Podiranje novoletne jelke pri družini Rudan leta 2020, Foto: Modest Motaln Podiranje novoletne jelke pri družini Rudan leta 2020, Foto: Modest Motaln

Iščemo novoletno smreko ali jelko

Da bi ravnali čim bolj odgovorno in prijazno do narave, na Komunali Slovenska Bistrica prosijo občane, ki imajo morda na svojem zemljišču smreko ali jelko, ki je prerasla svoj prostor in jo nameravajo podreti, naj jim to sporočijo.

Smreka ali jelka mora biti seveda primerno visoka (10 do 15 metrov), Komunala pa bi jo postavila na Trg svobode za novoletno okrasitev mesta. Tako so naredili že lani, ko so na Trg svobode pripeljali 20 let staro jelko, ki jo je za praznično okrasitev mesta darovala družina Rudan. Če torej imate tako drevo, ali poznate koga, ki ga ima, sporočite Komunali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali jih pokličite na 02 80 55 400.

Sicer pa Bistriška Komunala, ki za praznično osvetlitev mesta skrbi že 18 let, načrtuje, da bo širše mesto praznično osvetljeno na predvečer Miklavža, torej 5. decembra. Osvetljava bo enaka kot lani, na smrečki ali jelki bodo lučke v skupni dolžini 1,5 km, na drogovih javne razsvetljave pa bo 206 svetlobnih okraskov. Novoletna okrasitev bo skupaj vredna dobrih 20.000 €, tako kot že nekaj let, čeprav so v zadnjih letih podvojili število svetlobnih teles, in predlani dodali še zvezdnato nebo na Trgu svobode. Osvetljitev bo zasijala hkrati s prižigom javne razsvetljave.

Epidemija covida-19 na praznično osvetlitev mesta ne vpliva, se pa bodo aktualnim ukrepom za zajezitev epidemije verjetno moralo prilagoditi dogajanje v prazničnem času. "Praznični čas je blizu, priprave nanj so v teku. Za zdaj je gotovo to, da množičnih prireditev (koncerti, otroški odrski dogodki, prihod Miklavža in dedka Mraza) tudi letos ne bo. Trudimo se, da bi v dneh pred božičem izvedli božični sejem z lokalno praznično ponudbo, ravno tako pa bodo tudi letos za najmlajše pripravljene posebne praznične vsebine, ki jih bodo lahko spremljali preko spletnih kanalov," nam je pojasnil direktor RIC-a Tomaž Repnik.

  • november 24, 2021
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

 komunala

Vreme

komunala

Bottom add

Poišči