( ISSN 2738-5760 )
Veličastna novoletna jelka na Trgu svobode; Foto: Gorazd Jelenko Veličastna novoletna jelka na Trgu svobode; Foto: Gorazd Jelenko Veličastna novoletna jelka na Trgu svobode; Foto: Gorazd Jelenko Veličastna novoletna jelka na Trgu svobode; Foto: Gorazd Jelenko

Praznične lučke bodo zagorele, bo tudi kaj prireditev?

Bliža se praznični čas. Lučke po mestu so že pripravljene, zagorele pa bodo na Miklavžev predvečer. Žal bo tudi letos praznično dogajanje okrnjeno, a nekaj ga zagotovo bo. 

Bistriška Komunala, ki za praznično osvetlitev mesta skrbi že 18 let, načrtuje, da bo širše mesto praznično osvetljeno na predvečer Miklavža, torej 5. decembra. "Osvetljava bo enaka kot lani, na smrečki ali jelki bodo lučke v skupni dolžini 1,5 km, na drogovih javne razsvetljave pa bo 206 svetlobnih okraskov. Novoletna okrasitev bo skupaj vredna dobrih 20.000 €, tako kot že nekaj let, čeprav so v zadnjih letih podvojili število svetlobnih teles, in predlani dodali še zvezdnato nebo na Trgu svobode. Osvetljitev bo zasijala hkrati s prižigom javne razsvetljave," nam je pojasnil Modest Motaln z bistriške Komunale.

Čisto pravega prazničnega dogajanja zaradi aktualnih ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 verjetno ne bo. "Praznični čas je blizu, priprave nanj so v teku. Za zdaj je gotovo to, da množičnih prireditev (koncerti, otroški odrski dogodki, prihod Miklavža in dedka Mraza) tudi letos ne bo. Trudimo se, da bi v dneh pred božičem izvedli božični sejem z lokalno praznično ponudbo, ravno tako pa bodo tudi letos za najmlajše pripravljene posebne praznične vsebine, ki jih bodo lahko spremljali preko spletnih kanalov," nam je povedal direktor RIC-a Tomaž Repnik.

  • november 26, 2021
Nazadnje urejano na 0, 26.11.2021 20:48
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Bottom add

Poišči