( ISSN 2738-5760 )
Pija Debeljak je svoj dodatni butični lokal odprla prejšnji četrtek na Partizanski ulici 37 v Slovenski Bistrici, nasproti Športne dvorane, Foto: Cuker kuhna Pija Debeljak je svoj dodatni butični lokal odprla prejšnji četrtek na Partizanski ulici 37 v Slovenski Bistrici, nasproti Športne dvorane, Foto: Cuker kuhna

Cuker kuhna še na Partizanski ulici

Potem ko je Pija Debeljak pred devetimi leti odprla Cuker kuhno – proizvodnjo slaščic in kavarno s teraso na grajskem dvorišču v Slovenski Bistrici, ta je odprta od aprila do oktobra vsak dan med 9. in 19. uro ter ob sobotah med 7. in 12. uro, je v četrtek, 16. decembra, zaživel še en njen butični lokal.

Na Partizanski ulici 37, pri zgornjem Mercatorju Soča, nasproti Športne dvorane, Pija Debeljak proizvaja in prodaja slaščice vseh sort. Kavarna s ponudbo slaščic in napitkov v gradu ostaja »zaradi pomanjkanja prostora za proizvodnjo slaščic v gradu«, je povedala Pija Debeljak, lastnica Cuker kuhne, pa se je odločila dejavnost razširiti. Kljub temu da bo lahko izdelala več slaščic »Butična izdelava slaščic še vedno ostaja,« je razložila Pija Debeljak.

V ponudbi so slaščice v kosih – tortice, kolački za otroke, krofi z drožmi, buhteljni, cimetove rolice, bubble vaflji, palačinke z različnimi nadevi, gurmanska vroča čokolada, različni paketi piškotov. Izdeluje tudi torte po naročilu različnih oblik, dekorirane po želji kupcev. »Vse je izdelano ročno, z ljubeznijo in z občutkom estetike,« poudarja Pija. Okuse prilagaja tudi letnemu času: »Okusi se spreminjajo glede na letni čas in trenutni navdih slaščičarke,« še razloži. Dodaja tudi vegansko ponudbo tort. Še posebej pohvalno je, da za peko uporablja pretežno surovine lokalnih proizvajalcev.

In kakšni so prvi odzivi občanov po odprtju na Partizanski ulici? »Odlični!« zadovoljno pove Pija, ki je zagovornica slogana 'Podpiramo lokalno' ves čas.

Na dodatni, novi lokaciji ima odprto vsak dan od ponedeljka do petka med 7. in 17. uro, v soboto pa med 7. in 12. uro.

Ker gre za najbolj domače slaščice v mestu, naj bo domačnost Cuker kuhne servirana na domačih mizah tudi zdaj, v času božično – novoletnih praznikov.

Irena Brdnik

  • december 21, 2021
Nazadnje urejano na 0, 21.12.2021 19:41
Oceni ta prispevek
(1 glas)
Bottom add

Poišči