( ISSN 2738-5760 )
Pija Debeljak je svoj dodatni butični lokal odprla prejšnji četrtek na Partizanski ulici 37 v Slovenski Bistrici, nasproti Športne dvorane, Foto: Cuker kuhna Pija Debeljak je svoj dodatni butični lokal odprla prejšnji četrtek na Partizanski ulici 37 v Slovenski Bistrici, nasproti Športne dvorane, Foto: Cuker kuhna

OZ RK Slovenska Bistrica širi praznično veselje

Praznični dnevi marsikomu predstavljajo še večjo stisko, saj se povečajo občutki osamljenosti, žalosti, obupa, sploh pri starejših in ranljivejših skupinah. V ta namen si Območno združenje Rdečega križa Slovenska Bistrica že dolga leta prizadeva olajšati stisko in s simbolno gesto polepšati praznične dni starostnikom.
Danes so prostovoljke RK med starostnike  razdelile 200 buhteljnov, ki jih je donirala Nonina špajza, ekološka pekarna iz Žirovnice. Prav tako je bilo danes predanih več kot 350 novoletnih paketov za starejše, varovance Doma Jožeta Potrča Poljčane in enote Slovenska Bistrica. 
 
V teh dneh prostovoljke in prostovoljci med starostnike delijo tudi 1100 paketov Rdečega križa. Ti časi so onemogičili tradicionalna srečanja starostnikov, zato se s paketom spomnijo nanje.
 
Ob tem Petra Hojnik, sekretarka OZRK Slovenska Bistrica vsem občanom želi “srečo, zdravje, mir, toplino v novem letu 2022.”
 
Amadeja Mlakar
  • december 21, 2021
Nazadnje urejano na 0, 21.12.2021 17:14
Oceni ta prispevek
(2 glasov)
Bottom add

Poišči