( ISSN 2738-5760 )

Šport

OK Bistrica, Foto: OK Bistrica OK Bistrica, Foto: OK Bistrica

Dekleta OK Bistrica po jesenskem delu na vrhu lestvice

Članice ekipe OK Slovenska Bistrica so v soboto odigrale zadnjo tekmo v jesenskem delu. Z 9. zaporedno zmago so se trdno usidrale na 1. mesto v 3.DOL vzhod. V derbiju so premagale drugo uvrščeno ekipo Vuzenice in so tako postale prvakinje jesenskega dela lige.

Na tekmi so igrale: Eva Kneževič, Alina Kralj, Ajda Kritan, Brina Rahle, Vita Vinter, Hana Žel, Maša Vanček, Mija Sagadin Pristovnik, Eva Rožanc, Hana Pahič, Zala Štefanič in Sanja Blagojevič. Za zmago so zaslužna vsa dekleta, saj v ekipnem športu šteje le ekipa in ne posameznik. Največ točk so za OK Bistrica prispevale Eva Kneževič, Mija Sagadin Pristovnik in Brina Rahle. Prvo mesto jim pomeni nagrado za ves trud, ki so ga vložile v tej in prejšnjih sezonah.

Vodstvo kluba je vedno verjelo v uspeh ekipe, vendar si v njihovi prvi sezoni igranja v ligi ni upalo predvidevati do kakšnega rezultata lahko punce posežejo. "Zdaj vidimo, da jim lahko uspe marsikaj. Ostati neporažen ob krstnem nastopu v ligi je skorajda nepojmljivo. Sploh ob tako mladi ekipi, kot je naša," pojasnjujejo iz OK Bistrica.

Članice trenutno trenirajo in igrajo tekme v telovadnici Srednje šole Slovenska Bistrica. "Pogoji za treninge so dobri, čeprav smo morali treninge skrajšati na 1h in 30 min (prej 2 h), saj je telovadnica manjša in sta na voljo samo 2 igrišči na en termin (prej 3). Med prazniki je dvorana zaprta, zato smo si morali poiskati nadomestne termine v OŠ Črešnjevec in ŠD Hoče. V spomladanski del vstopamo z zastavljenimi cilji, da naši igralci in igralke še naprej kažejo dobro, predano igro odbojke. Z rezultati se ne obremenjujemo, hkrati pa si želimo čim več zmag in še naprej širiti dober glas tega športa v naši regiji. Če bo epidemiološka slika ugodna, si želimo še naprej velikega obiska domačih tekem s strani navijačev, saj je vzdušje na tekmi popolnoma drugačno, ko te spodbuja še množica izven igrišča," ob koncu jesenskega dela odbojkarske sezone pojasnjujejo v klubu OK Bistrica.

  • december 22, 2021
Nazadnje urejano na 0, 23.12.2021 17:56
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

 komunala

Vreme

Zvočni posnetek napovedi

komunala

Bottom add

Poišči