( ISSN 2738-5760 )
Spominska slovesnost pri Treh žebljih; Foto: Wikipedia Spominska slovesnost pri Treh žebljih; Foto: Wikipedia

Odpoved spominskih slovesnosti ob 79. obletnici padca Pohorskega bataljona

Občine Slovenska Bistrica, Ruše, Zreče, Oplotnica in Slovenske Konjice ter Mestna občina Maribor so nameravale v soboto, 8. januarja, ob 11. uri na prizorišču bojišča Pohorskega bataljona pri Treh žebljih na Osankarici na Pohorju pripraviti spominsko slovesnost. Iz Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica pa so danes sporočili, da zaradi močno poslabšane epidemiološke slike in preprečevanja širjenja virusa covida-19 obe napovedani prireditvi odpovedujejo.

Tako sta odpovedani spominska slovesnost ob 79. obletnici poslednjega boja Pohorskega bataljona, ki je bila predvidena za petek, 7. januarja 2022, ob 18. uri v gradu v Slov. Bistrici odpovedujejo. Iz enakih razlogov pa je odpovedana tudi spominska slovesnost pri Treh žebljih na Osankarici, ki naj bi potekala v soboto, 8. januarja 2022, ob 11. uri.

»Vse veteranske organizacije in ostale, ki se želijo pokloniti padlim borcem Pohorskega bataljona s položitvijo venca k spominskemu obeležju na Treh žebljih pri Osankarici, obveščamo, da organiziranega polaganja vencev ne bo,« je sporočila direktorica Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica Herta Žagar.
  • januar 6, 2022
Nazadnje urejano na 0, 07.01.2022 17:06
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Bottom add

Poišči