( ISSN 2738-5760 )
Center za krepitev zdravja Center za krepitev zdravja

Nasveti CKZ - Trenutek za boljše počutje

Berete nasvete Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica - Trenutek za boljše počutje

V zadnjih mesecih preteklega leta je naša rubrika "Trenutek za boljše počutje" zamrla. Tega dejstva iz preteklosti ni mogoče spremeniti. Lahko pa začnemo znova. Zakaj? Ker vidimo smisel v spodbujanju boljšega počutja. 
Podobno lahko razmišljamo v vsakdanjem življenju. Ko se pojavijo čustva obžalovanja ali krivde povezana s preteklimi dogodki, se lahko zapletemo v brezplodno premlevanje dogodkov, v mislih obtožujemo sebe, druge ali kar cel svet. Na tak način čustveni naboj potrošimo za ukvarjanje s preteklostjo, neprijeten občutek pa ostane ali se celo poveča. Kaj ko bi energijo močnih neprijetnih čustev porabili za spremembe? "Počutim se krivo/obžalujem/jezna sem zaradi te in te situacije iz preteklosti. Kaj lahko danes naredim, da se bo morda v prihodnje drugače odvila?" 
Poskušajmo ubesediti svoja čustva, jih ne odganjati, raje nanje poglejmo kot na prijazne glasnike, ki nam prihajajo sporočati, za kaj v življenju nam je resnično mar, kaj so naše vrednote. Nato pa čustveno energijo vložimo v akcijo, ki nas bo vodila v izpolnitev naših vrednot.
Nazadnje urejano na 0, 23.01.2022 17:46

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči