( ISSN 2738-5760 )
Vozni red kombijev čez železniško progo, Foto: KS Pragersko Gaj Vozni red kombijev čez železniško progo, Foto: KS Pragersko Gaj

Na Pragerskem so danes le dobili nekaj odgovorov

Na Pragerskem so se danes v gasilskem domu zbrali krajani, ki so želeli izraziti svoje nezadovoljstvo s ponujeno možnostjo prevoza pešcev in kolesarjev čez železniško progo. V ta namen so se organizirali v Civilno iniciativo. Sestanek sta vodila v imenu naročnika Direkcije za infrastrukturo Miljan Senčar in v imenu družbe DRI, ki vodi nadzor, g. Vranc. V imenu KS Pragersko - Gaj se je sestanka udeležil predsednik KS g. Arnuš, prisotnih je bilo tudi 22 krajanov in krajank KS Pragersko - Gaj ter kot predstavnik Civilne iniciative dr. Andrej Godec.

Krajani Pragerskega in Gaja so se zaradi gradbišča, ki ločuje zaselka Pragersko in Gaj, znašli v nezavidljivi situaciji, saj se morajo za sicer nekaj metrsko razdaljo peljati po obvozni cesti, in to 10 km v eno smer. Za prehod čez železniško progo so izvajalci del z novim letom krajanom ponudili organizirane prevoze s kombijem po obvozni cesti. Zaradi nestrinjanja s tako odločitvijo so zbrani v civilno iniciativo sklicali sestanek z investitorjem in izvajalci del. Miljan Senčar z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo se težave zaveda, zato obljublja, da bo nova pešpot čez progo urejena do 18. januarja. Zdaj traktorsko pot čez progo pa bodo usposobili za promet, asfaltirali pa jo bodo takoj, ko se odprejo asfaltne baze.

Prav tako sta v okviru pristojnosti odgovorila na nekatera vprašanja prisotnih, kot so gramoziranje parkirišča pri Opekarni, zagotavljanje varnosti na Župančičevi cesti, saniranje poškodb na prometni infrastrukturi, obvoz za lokalni promet ...

 
 
Predstavnik civilne iniciative dr. Andrej Godec je poudaril pozitiven vidik tega projekta in glede na razmejitve pristojnosti pri reševanju izpostavljene problematike predlagal zaključke sestanka:
1. CI bo kontrolirala in se zavzemala za spoštovanje postavljenega roka vzpostavitve nadomestnega nivojskega križanja. Nadomestni prevoz kot rešitev ne pride v poštev.
2. KS v sodelovanju s CI poda pobudo na Občinski svet Občine Slov. Bistrica, da se v času gradnje podvoza Pragersko, zaradi varnosti krajanov in cestnega prometa omeji, zniža hitrost na območju Župančičeve ulice v Gaju.
3. KS v sodelovanju s CI poda pobudo na Občinski svet, da se takoj sproži postopek za izgradnjo izven nivojskega križanja - podvoza " Smetišče".
Nazadnje urejano na 0, 07.01.2022 17:06
Oceni ta prispevek
(1 glas)
Bottom add

Poišči