( ISSN 2738-5760 )
Pilotna mesta v projektu HUB-IN, Foto: RIC Slovenska Bistrica Pilotna mesta v projektu HUB-IN, Foto: RIC Slovenska Bistrica

Evropski projekt HUB-IN za oživljanje mestnega jedra

Aprila lani je občina Slovenska Bistrica oziroma Razvojno-informacijski center pridobil evropski projekt HUB-IN. Skupaj s še 7 evropskimi mesti bo vzpostavljal HUB-e oziroma stičišča inovacij in podjetništva. Njegov glavni cilj je spodbujati urbano preobrazbo in obnovo historičnih urbanih središč, s pomočjo inovacij in podjetništva, pri tem pa hkrati ohranjati edinstveno kulturno identiteto in dediščino območja.

»Projekt HUB-IN se izvaja v okviru programa Horizon 2020. Njegov cilj pa je spodbujati urbano preobrazbo in obnovo historičnih urbanih središč s pomočjo HUB-ov oziroma stičišč, ki bodo povezovala tako elemente tradicionalnih dogodkov in vsebin ter inovativnost,« nam je ob pridobitvi projekta povedal direktor Razvojno-informacijskega centra Tomaž Repnik. Projekt, ki bo trajal 4 leta in je vreden dobrih 430 000 evrov, je zamišljen v treh fazah: "V prvi se bodo v vseh osmih izbranih evropskih mestih razvila medsebojno povezana stičišča inovacij in podjetništva, v drugi se bo teh 8 pilotnih mest povezalo v mrežo, v tretji fazi pa se bo ta mreža razširila, rezultati in izkušnje pa prenesli še v druga evropska mesta," je še pojasnil Repnik.

V sklopu aktivnosti je občina Slovenska Bistrica pripravila anketo, s katero zbira informacije in predloge za izboljšanje in oživitev mestnega jedra. Zato vas prijazno vabijo, da jo izpolnite v čim večjem številu. Anketo najdete na spodnji povezavi:
https://www.slovenska-bistrica.si/vsebina/anketa---kako-dozivljate-mestno-jedro-v-slovenski-bistrici

hub in
V okviru tega projekta si želi Občina Slovenska Bistrica oživiti Crouzet (na Partizanski 24, v Slovenski Bistrici) in s tem pozitivno vplivati na razvoj starega mestnega jedra. Temu bo občina namenila nekaj prostora v Crouzetu, rezervirala pa je tudi nekaj sredstev za aktivnosti in dogodke, povezane s tem. Za tako zahtevno nalogo bo občina potrebovala zaveznike med lokalnimi podjetniki, ustvarjalci, društvi ter drugimi organizacijami, skupinami in posamezniki, ki bi bili pripravljeni prispevati k oživitvi tako Crouzeta kot starega mestnega jedra. Če se vam zdi, da bi lahko k temu prispevali in se to sklada tudi z vašimi razvojnimi cilji ali poslovnimi idejami, vas vabijo k sodelovanju. V sredo, 19. januarja ob 16. uri zato vse zainteresirane vabijo na pogovor o Crouzetu, ki bo v sejni sobi Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica (Trg svobode 5, 2310 Slovenska Bistrica). Pogovor bo trajal približno 2 uri. Nanj pa se je treba prijaviti.

  • januar 7, 2022
Nazadnje urejano na 0, 19.01.2022 17:11
Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Bottom add

Poišči