( ISSN 2738-5760 )

Šport

Marko Topolšek, Foto: KK Impol Slovenska Bistrica Marko Topolšek, Foto: KK Impol Slovenska Bistrica

Uspešen kegljaški konec tedna

Minuli konec tedna je bil v Cerknici na sporedu tretji oziroma finalni nastop posameznikov v kategoriji U-18 za posameznike in v kombinaciji.

Barve KK Impol sta uspešno zastopala Marko in Primož Topolšek, ki sta se z nastopom v uvodnem krogu uvrstila med najboljših 16. Bolje je nastopil Marko, ki je bil po prvem dnevu s 1113 podrtimi keglji na 5. mestu, medtem ko je Primož finalni dan s 1018 podrtimi keglji dočakal na 15. mestu.

Tudi v nedeljskem nastopu se je bolje odrezal Marko, ki je po 571 podrtih kegljih pristal na 5. mestu med posamezniki, s skupno 1684 podrtimi keglji pa je tudi v kombinaciji osvojil končno 5. mesto.

Primožu je s 531 podrtimi keglji osvojil 14. mesto med posamezniki, v kombinaciji pa je s skupno 1549 podrtimi keglji v kombinaciji ostal na 15. mestu.

Naslov državnega prvaka med posamezniki je osvojil Žan Urbas, član domačega Bresta. Drugo mesto je osvojil Matevžem Vilharjem iz postojnskega Proteus, tretje mesto pa je osvojil Blaž Kukovec iz koprske Adrie Ankaran. V kombinaciji sta Vilher in Urbas zamenjala mesti, bronasto kolajno pa je osvojil Luka Žafran iz Bele Krajine.

 

V nadaljevanju državne lige za dekleta in fante sta obe bistriški ekipi v boju za vrh na gostovanjih zabeležili pomembni zmagi

Dekleta so nastopila v Radljah ob Dravi, kjer so se pomerile s sedmo uvrščeno ekipo Remoplasta. Gostiteljice so srečanje pričele izvrstno ter si po dveh nastopih priborile popoln izkupiček, vendar so Bistričanke s preklopom v višjo prestavo pokopale vse upe domačink na morebitno presenečenje.

Maja Plavčak je bila začetnica preobrata s 576 podrtimi keglji, sledili pa sta ji Barbara Jurančič (556) in Petra Pečovnik, ki je podrla 551 kegljev.

Z novo zmago so dekleta s 16 točkami na 3. mestu, v prihodnjem krogu pa bodo gostile ekipo Celja, ki je trenutno na 6. mestu prvenstvene razpredelnice.

Fantje so gostovali v Slovenj Gradcu ter s prepričljivo slavili z 2:6 v boju za končno slavje. S 14 točkami so trenutno na 2. mestu, prav toliko pa jih ima tudi vodilni Dormeo iz Zagorja ob Savi in tretjeuvrščeno Krilato kolo iz Maribora.

V prihodnjem krogu bodo Bistričani imeli odlično priložnost za nov uspeh, saj v Slovensko Bistrico prihaja deveto uvrščena ekipa Lendave.

Napisal: Damijan Drame

Nazadnje urejano na 0, 23.01.2022 17:55
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Vreme

Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči