( ISSN 2738-5760 )
Dom dr. Jožeta Potrča v Poljčanah, Foto: Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane Dom dr. Jožeta Potrča v Poljčanah, Foto: Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane

Število okužb v Domu dr. Jožeta Potrča v Poljčanah raste

Okužba s SarsCov-2 v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane se širi. Na današnji dan je potrjeno okuženih 20 stanovalcev na stanovanjskem delu doma, njihovo zdravstveno stanje je stabilno.
"V stanovanjskem delu Doma smo organizirali sivo in rdečo cono, v celotnem domu pa dosledno izvajamo vse ukrepe za preprečevanje okužbe z virusom SarsCov-2. Obiski v stanovanjskem delu do nadaljnjega niso mogoči, razen v nujnih primerih, o čemer se svojci dogovorijo s socialno delavko, strokovno vodjo, vodjo Službe zdravstvene nege in oskrbe, ali odgovorno medicinsko sestro. Obiski so še naprej omogočeni pri stanovalcih negovalnega dela Doma, pri čemer jih lahko obišče ena zdrava odrasla oseba ob izpolnjevanju pogoja PCT. Veljavnost hitrega testa za obiskovalce in vse druge osebe, ki vstopajo v dom, je 24 ur," sporoča direktorica Doma dr. Jožeta Potrča Iva Soršak in dodaja: "V domski kavarni obiskovalcem ne strežemo pijač ali hrane, obiskovalci morajo tudi ves čas obiska uporabljati zaščitno masko."
Trenutno je v bolniškem staležu zaradi okužbe tudi sedem zaposlenih, dva zaposlena pa sta v karanteni zaradi rizičnih stikov v domačem okolju.
Nazadnje urejano na 0, 23.01.2022 17:54
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Poišči