( ISSN 2738-5760 )
Ograja za ureditev urbanih vrtov, Foto: Bistričan.si Ograja za ureditev urbanih vrtov, Foto: Bistričan.si

Gradnja urbanih vrtov se je začela

Gradbeno podjetje KRT na prostoru, kamor bodo umeščeni urbani vrtovi, postavlja ograjo, kar pomeni, da bodo vrtove začeli urejati v kratkem. 

Občina Slovenska Bistrica je na javnem razpisu za izgradnjo urbanih vrtov izbrala Podjetje KRT. To je za ureditev urbanih vrtov, ki bodo umeščeni na rob blokovskega naselja, ponudil ceno 266 tisoč evrov. 

Naložba bo delno financirana tudi iz ESRR iz programa LAS – dobro za nas, in sicer v višini 111.424 €, izbrani izvajalec pa naj bi dela končal marca.

Na urbano urejenih vrtovih je predvidenih 56 parcel z enotno velikostjo 5,4 m x 4,2 m na 2900 m2. Hkrati bodo postavili tudi ute za orodja z nadstreškom, 17 dvignjenih gred, uredili vodovodno in električno napeljavo, namestili 4 zbiralnike padavinskih vod ter celotno območje zagradili z leseno ograjo v dolžini cca 240 m. Hkrati bodo preuredili tudi mokrišče in dodatne sprehajalne poti.

Na občini Slovenska Bistrica že pripravljajo pravilnik, ki bo določal višino najemnine vrtov in način razdeljevanja vrtov, prednost bodo zagotovo imeli stanovalci blokovskega naselja. Pravilnik mora sprejeti tudi občinski svet, ki bo predvidoma zasedal 24. februarja. Če bo sprejet, bo občina pravilnik takoj objavila in izvedla razpis za najem.

 

Nazadnje urejano na 0, 09.02.2022 16:17
Oceni ta prispevek
(2 glasov)

Poišči