( ISSN 2738-5760 )
Policija; Foto: Policija.si Policija; Foto: Policija.si

Gasilci pogasili požar v Kovači vasi

Gasilci danes že drugič posredujejo.

Ob 10.08 sta na avtocesti med izvozoma Slovenska Bistrica - sever in Fram v smeri Maribora, občina Slovenska Bistrica, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, očistili po vozišču razlite tekočine in nudili pomoč pri oskrbi poškodovane osebe reševalcem NMP Slovenska Bistrica, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v UKC Maribor.

Gasilci so  posredovali tudi pri požaru v Kovači vasi, ki je izbruhnil ob 11.37 ... Zagorel je hlev v velikosti 25 x 20 metrov, gasilcem je uspelo rešiti hišo v neposredni bližini in iz hleva rešiti 14 glav govedi in nekaj kmetijskih priključkov. Ogenj je v celoti uničil objekt, traktor in nakladalno prikolico za seno. Pri reševanju govedi in gašenju požara sta se lažje poškodovala dva domačina. Oskrbeli so ju reševalci NMP. Na prizorišču je pomagalo 12 gasilskih avtomobilov, med temi 6 vozil s cisterno, PGD Slovenska Bistrica, PGD Zgornja Bistrica, PGD Videž in PGDTinje. Posredoval je tudi Elektro Slovenska Bistrica, ker je prišlo do pretrga elektro vodnika, ki je bil v neposredni bližini gorečega objekta. Po požaru je lokalni obrtnik poskrbel za odvoz zgorelega materiala. Forenzična skupina pa ugotavlja vzrok požara.

 

Ob 15.11 se je v naselju Božje, občina Oplotnica, pri delu v gozdu poškodoval občan. Gasilci PGD Oplotnica so nudili pomoč reševalcem NMP Slovenska Bistrica pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Poletel je tudi helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor in poškodovanca prepeljal v UKC Maribor.

Ob 18.04 so v naselju Gabernik, občina Slovenska Bistrica, gasilci PGD Zgornja Polskava nudili pomoč reševalcem NMP Slovenska Bistrica pri oskrbi in prenosu obolele osebe.

Nazadnje urejano na 0, 31.01.2022 09:42
Oceni ta prispevek
(5 glasov)

Vreme

Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči