( ISSN 2738-5760 )
Pomoč za Ukrajino; Foto: Pixabay Pomoč za Ukrajino; Foto: Pixabay

Ukrajini pomoč prispeval tudi Aluminium Kety Emmi

V Slovenski Bistrici se je v Crouzeju ponedeljek začelo zbiranje osnovnih potrebščin za Ukrajince. Tudi podjetje Aluminium Kety Emmi je bistriškemu Rdečemu križu predalo humanitarno pomoč.

»Naši lastniki, Grupa Kety iz Poljske, ima podjetje tudi v Ukrajini. Gre za podjetje Alupol LLC v mestu Borodianka, v neposredni bližini Kijeva. Žal je to mesto doživelo hujši bombni napad, zaradi katerega je eden izmed zaposlenih v tem podjetju izgubil življenje, tovarno pa so morali zapreti. Naši lastniki se zdaj zelo trudijo pomagati zaposlenim in njihovim družinam iz Borodianke. Približno polovico teh družin jim je že uspelo prepeljati na Poljsko in jim tam najti začasne nastanitve. Rešitev iščejo tudi za preostale,« pojasnjujejo iz podjetja Aluminium Kety Emmi.

»Podjetja in zaposleni znotraj skupine smo povezani, s prijatelji iz Ukrajine smo se družili tudi na športnih igrah na Poljskem, zato celotno situacijo v Ukrajini doživljamo še toliko bolj čustveno. Želeli smo pomagati, zato smo že pretekli teden organizirali akcijo zbiranja nujnih življenjskih potrebščin za ukrajinske družine in nato vse zbrano predali Območnemu združenju Rdečega križa v Slovenski Bistrici, ki bo poskrbelo, da bodo stvari prišle v prave roke. Ker verjamemo, da se dobro z dobrim vrača, v podjetju že teče tudi akcija »Zaposleni za zaposlene«, v kateri zbiramo prostovoljne prispevke za zaposlene iz ukrajinskega podjetja Alupol LLC in njihove družine, ki so v teh dneh ostali brez vsega. Na ta način želimo izraziti našo podporo in jim vsaj malo olajšati težko življenjsko preizkušnjo, v kateri so se znašli,« še dodajajo.

Natalija Sinkovič

Nazadnje urejano na 0, 03.08.2022 05:05
Oceni ta prispevek
(3 glasov)

Poišči