( ISSN 2738-5760 )
Foto: Metalurg Foto: Metalurg

V Impolu izdelujejo 13 različnih komponent za BMW I20 (IX)

Za končnega kupca BMW AG v Impolu proizvajajo 13 geometrijsko različnih iztiskanih in mehansko obdelanih profilov, ki tvorijo sprednji in zadnji nosilec osi novega BMW-jevega električnega modela I20 (IX).
Glavna funkcija nosilca osi je, da prenaša statične in dinamične sile, ki se preko napetostnega opornika in stabilizatorja prenašajo na karoserijo avtomobila. V osnovi je nosilec osi sestavljen iz iztisnjenih profilov, ulitkov in pločevinskih odpreskov, ki so zvarjeni v celoto. Od trinajstih izdelkov, ki jih za omenjeni projekt proizvajajo v Impolu, je devet izdelkov mehansko obdelanih s postopkom rezkanja, po katerem sledi še proces industrijskega pranja na robotizirani liniji, ki jo sestavljata dva industrijska robota. Robota poslužujeta dva horizontalna obdelovalna centra, katera sta v liniji neposredno povezana z dvema pralnima linijama. Tri izdelke v sklopu projekta kupcu dobavljajo v razrezanem stanju, ki jih kupec nato v lastnem procesu preoblikuje s postopkom hladnega preoblikovanja, ki mu sledi proces varjenja vseh komponent v sestav.
Serijska proizvodnja omenjenih izdelkov se je začela julija 2021 in bo trajala do leta 2029, ko načrtujejo zaključek serijske proizvodnje. Skupna količina, izražena v tonah za celoten projekt od leta 2021 do leta 2029, je ocenjena na 8.100 ton.
  • marec 14, 2022
Nazadnje urejano na 0, 14.05.2022 08:55
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči