( ISSN 2738-5760 )

Obvestila

Skupni projekt Na(j)prej lokalno

LAS Dobro za nas skupaj z LAS Bogastvo podeželja (kot vodilnim partnerjem) in LAS Haloze sodeluje pri projektu sodelovanja Na(j)prej lokalno. Operacija je delno sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije v okviru programa CLLD.

 

»Namen projekta je spodbujanje povezovanja različnih deležnikov na področju samooskrbe, krepitev lokalnih blagovnih znamk s ciljem ustvarjanja novih delovnih mest, spodbujanje samooskrbnih verig na lokalnem in regionalnem trgu ter vključitev ponudnikov v spletno tržnico www.jemdomace.si,« pojasnjuje Ivana Pečovnik iz TIC Slovenska Bistrica.

V današnjem času ljudje vedno bolj prepoznavamo pomen kakovostno pridelane hrane za našo oskrbo in s tem bogastvo, ki ga nudijo lokalni pridelovalci. »Na območju sodelujočih LAS je teh veliko, jih pa večina širšega lokalnega prebivalstva niti ne pozna. Ponudniki se ali ne znajo promovirati ali pa ne vidijo smisla v promociji ter mreženju in povezovanju z drugimi lokalnimi deležniki. Eden od glavnih razlogov sodelovanja med LAS-i so naravne povezave med deležniki v lokalnem okolju predvsem z vidika vzpostavljanja smiselnih in ekonomsko upravičenih kratkih dobavnih in prodajnih verig. Vsi trije LAS-i, ki smo partnerji pri tem projektu, smo združili vse obstoječe resurse v smislu predhodno že uspešno izvedenih operacij na posameznem območju LAS in bomo poskušali rešitve, ki so se že pokazale za uspešne v posameznem LAS-u, razširiti še na preostali dve območji LAS-ov, vključenih v partnerstvo,« še pojasnjuje Pečovnikova.

V sklopu projekta že potekajo številne aktivnosti, kot so izvedba izobraževalnih vsebin za ponudnike lokalne hrane in pijače, vzpostavitev kratkih dobavno-prodajnih verig, priprava kataloga lokalnih ponudnikov, priprava kratkih predstavitvenih filmov idr.

Natalija Sinkovič

  • marec 16, 2022
Nazadnje urejano na 0, 26.09.2022 08:17
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Koledar prireditev

pon tor sre čet pet sob ned
1
2
5
7
12
14
16
20
26
27
28

Poišči