( ISSN 2738-5760 )
Obnova mestne stavbe Rotovž, Foto: Lucija Skrbiš Obnova mestne stavbe Rotovž, Foto: Lucija Skrbiš

Bistriški Rotovž z novo fasado in novimi vsebinami

Občina Slovenska Bistrica si že dlje časa prizadeva, da bi izboljšala videz starega mestnega jedra, zato je tudi letos objavila razpis za sofinanciranje obnove fasad in se lotila obnove stare mestne hiše na Trgu svobode.

Tudi letos je občina objavila razpis za sofinanciranje fasad. V ta namen so tudi letos v proračunu rezervirali 50.000 evrov, razpis pa je objavljen na občinski spletni strani. KLIK

Skupaj s podjetjem Ibis pa so se odločili v središču mesta, na Trgu svobode, obnoviti staro mestno hišo – Rotovž iz 18. stoletja. »Obnova bo temeljita, zamenjali bomo strešno kritino in stavbno pohištvo obnovili fasado. Prav tako bomo obnovili 140 m2 prostorov v prvem nadstropju,« pojasnjuje direktor občinske uprave Branko Žnidar. Obnovljeni prostori bodo dobili tudi nove najemnike in vsebine. »Kdo in kaj ta trenutek še ne vemo, bomo pa po končanju del objavili razpis za najem.«

Ob začetku obnove se je pokazalo, da je dotrajan tudi stolpič z uro, ki ga bodo tudi obnovili, sklenili pa so, da popravijo tudi uro.

Obnova stavbe iz sredine 18. stoletja naj bi bila končana do konca maja, vrednost celotne investicije pa naj bi bila dobrih 150.000 evrov.

Nazadnje urejano na 0, 15.04.2022 10:10
Oceni ta prispevek
(1 glas)

Poišči