( ISSN 2738-5760 )
Stavba Komunale Slovenska Bistrica, od katere se bodo kmalu poslovili, Foto: Bistričan.si Stavba Komunale Slovenska Bistrica, od katere se bodo kmalu poslovili, Foto: Bistričan.si

Komunala lani ustvarila nekaj dobička

Komunala Slovenska Bistrica je lani, kljub zelo specifičnem letu, poslovala dobro in ustvarila 400 000 € čistega dobička.

Komunala Slovenska Bistrica je lansko leto poslovala dobro, vse leto so si z nizom ukrepov prizadevali izboljševati poslovanje. »Predvsem v drugi polovici leta smo se začeli srečevati z rastjo cen materialov in energentov. A smo ne glede na to lani uspeli realizirati 11 % več prihodkov, kot leto prej. Realizirali smo čistih 13,6 milijona prihodkov in ustvarili čisti poslovni rezultat v višini 400.000 €,« je pojasnil direktor Maksimilijan Tramšek. Na vseh področjih javne gospodarske službe, ki jo opravljajo, pa so lani zabeležili 2 do 3 % rast prihodkov, tudi v enoti za ravnanje z odpadki CERO Pragersko, kjer so v prejšnjih letih beležili negativni rezultat. Poslovanje v CERO Pragersko pa so izboljšali z nizom ukrepov.

»Veseli nas, da smo lani kar 17,5 % vseh prihodkov ustvarili na tržnem segmentu. Z gradbeno operativo lahko sami izvajamo večje investicijske projekte za naročnike, kot so izgradnja večjih cevovodov, kanalizacijskih omrežij, sanacija plazov, rekonstrukcija cestnih omrežij in podobno,« še dodaja Tramšek.

Lani so kar 850 000 evrov vložili v osnovna sredstva za nakup gradbene opreme, mehanizacije, tovornih in transportnih vozil. V kratkem pa bodo dobili tudi tri nova tovorna vozila, od tega dve smetarski.

»Veliko vlagamo tudi v kader, indeks rasti zaposlenih je bil lani 107. Konec lanskega leta nas je bilo zaposlenih 136, letos pa nameravamo to številko povečati na 141. Zaposlovali bomo predvsem v proizvodnji, kjer ustvarjamo dodano vrednost,« napoveduje direktor Maksimilijan Tramšek.

Letos pa so pred tudi pred velikim izzivom, to je nadaljevanje projekta za preselitev poslovnih prostorov na novo lokacijo, pri čistilni napravi, kjer bodo prihodnje leto začeli graditi novo poslovno stavbo.

Nazadnje urejano na 0, 15.04.2022 14:45
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Poišči