( ISSN 2738-5760 )
TIC Oplotnica, Foto: Tic Oplotnica TIC Oplotnica, Foto: Tic Oplotnica

V Oplotnici odprli Turistično informacijski center

V petek, 22. 4. 2022, je v Oplotnici potekala otvoritev novega turistično informacijskega centra (TIC). S slavnostnim prerezom traku so, ob prisotnosti turističnih ponudnikov, predstavnikov lokalnih turističnih društev, občanov občine Oplotnica in druge zainteresirane javnosti, TIC Oplotnica otvorili v.d. direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Ilona Stermecki, župan občine Oplotnica, Matjaž Orter in direktor LTO Rogla-Zreče, GIZ, Domen Vogelsang.
 
Turistična destinacija Rogla-Pohorje (TDRP) se razteza preko mogočnega Pohorja, ki mu kraljuje Rogla, mimo vinorodnih gričev, kjer se uravna v pomirjujočo Dravinjsko dolino. Skrito Vitanje, turistične Zreče, bela Oplotnica in slikovite Slovenske Konjice so čaroben kotiček s pohorsko energijo, dragulji narave, častitljivo zgodovino – in največjim zakladom: prijaznimi ljudmi. Štiri občine so se že leta 2016 povezale v turistično destinacijo. Danes TDRP ne povezuje le občin ampak vse turistične deležnike na območju destinacije – turistične nastanitve, znamenitosti, gostinske ponudnike, turistične vodnike, idr. V šestih letih, odkar destinacija povezano nastopa na turističnem trgu, je ta ponudbo kakovostno nadgradila in razvila produkte, ki obiskovalce popeljejo v številne skrite kotičke tega območja. Zaradi kakovostne in raznolike ponudbe vsak izletnik, popotnik, turist in tudi domačin v TDRP najde nekaj zase in destinacijo Razišče, Občuti, Užije na svoj način. Z odprtjem TIC Oplotnica je Turistična destinacija Rogla-Pohorje zaokrožila mrežo TIC-ev v destinaciji, saj se TIC-i zdaj nahajajo v vseh občinah TDRP.
Na otvoritvi je v. d. direktorica STO Ilona Stermecki poudarila pomen vzpostavljanja organiziranosti slovenskega turizma, ki se prične na lokalni ravni, sledijo regijska povezovanja ter povezovanje s krovno organizacijo (Slovenska turistična organizacija). Povezovanje vseh deležnikov v turizmu je edina prava pot, da bomo lahko skupaj sledili zastavljenim ciljem nove strategije slovenskega turizma ter da se bo Slovenija tudi v bodoče razvijala kot zelena, zdrava, varna destinacija, s trajnostno usmeritvijo in večjo dodano vrednostjo doživetij tako za domače kot tudi za tuje goste.
Župan občine Oplotnica, Matjaž Orter je poudaril pomen povezovanja tako na ravni občine in destinacije, kot tudi širše ter zagotovil podporo občine pri nadaljnjem razvoju turizma. Na otvoritvi je zbrane nagovoril tudi predstavnik TDRP, direktor LTO Rogla-Zreče, GIZ, Domen Vogelsang: »V destinaciji se trudimo, da obiskovalcem in izletnikom kar najbolj približamo naše kraje. Turistično informacijski centri (TIC) igrajo pomembno vlogo pri tem, da obiskovalci na lokaciji prejmejo točne in aktualne informacije, ne le o kraju samem, ampak tudi o celotni turistični destinaciji, kar bo tudi glavna naloga TIC Oplotnica. Veseli nas, da nam je uspelo vzpostaviti TIC tudi v občini Oplotnica ter s tem zagotoviti prisotnost TIC-ev v vseh občinah TDRP.«
TIC Oplotnica bo odprt od ponedeljka do sobote, v dopoldanskem času. TIC bo okrepil vez med občino Oplotnica, turističnimi deležniki v Oplotnici in celotno TDRP, saj bo pretok aktualnih informacij v vse smeri bolj tekoč. Omogočal bo boljšo prepoznavnost Oplotnice, kot Zakladnice edinstvenih naravnih in kulturnih doživetij. Prav tako pa bo TIC Oplotnica vstopna točka destinacije za podravsko regijo in bo omogočil boljšo povezavo turistične ponudbe TDRP z občino Slovenska Bistrica.
 
  • april 22, 2022
Nazadnje urejano na 0, 22.04.2022 18:10
Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Poišči