( ISSN 2738-5760 )

Šport

Bogata bera medalj bistriških boksarjev na državnem prvenstvu

V Mariboru je od srede do petka potekalo državno prvenstvo v boksu za posameznike in posameznice, kjer se je zbralo kar 154 boksarjev iz 26 slovenskih klubov. Med nastopajočimi so bili tudi boksarji iz BK Slovenska Bistrica, ki so osvojili 6 zlatih medalj, eno srebro ter eno bronasto medaljo.

Nejc Jeršič in David Brumec sta zlati kolajni osvojila, ker v svoji kategoriji nista imela nasprotnika.

Od preostale bistriške plejade je prvi stopil v ring Aleks Vodušek, ki je v finalu nastopil v konkurenci mlajših kadetov v kategoriji do 44 kg. Njegov nasprotnik je bil Mark Šepic iz rogaškega kluba Legionar. Šepic, ki je precej izkušenejši, je zanesljivo slavil, Vodušek pa je osvojil srebrno kolajno.

Nikola Čebular je v polfinalu nastopil v konkurenci kadetov v kategoriji do 57 kg, na nasprotni strani pa je bil Alen Abdić, član Golden Gloves iz Ljubljane. Slednji je bil boljši nasprotnik, slavil je tudi v finalu in osvojil naslov državnega prvaka. Čebular je na koncu osvojil bronasto kolajno, kar je za mladega bistriškega boksarja vsekakor velika spodbuda.

Več uspeha je imel v kadetski konkurenci v kategoriji do 60 kg Val Prosenjak, ki je v polfinalu s 4:1 ugnal Aljaža Fajsa, člana Legionarja iz Rogaške Slatine ter se uvrstil v petkov finale. V finalu se je pomeril z Luko Matušanom iz BK Đuly in s sodniško prekinitvijo v 1. rundi prepričljivo osvojil naslov državnega prvaka!

Svit Kovačević, ki je v mladinski konkurenci v kategoriji do 57 kg, je v polfinalu zanesljivo opravil z Robertom Radelićem, članom celjskega Intercoma ter slavil s 5:0. V  petkovem finalu je v dvoboju z Luko Lobodo iz domžalskega BK Alex vajo ponovil ter z izidom 5:0 osvojil naslov državnega prvaka.

Sven Kovačević se je v finalu nameril na starega znanca iz slovenske lige, Demirja Mazreka iz mariborskega ŽBK ter pokazal svoje znanje in z zanesljivo zmago s 5:0 v družino Kovačević prinesel nov naslov državnega prvaka.

Tjaša Turnšek, ki je nastopila v kadetski konkurenci v kategoriji nad 80 kg, se je v finalu pomerila z Anjo Poje, članico BK Hayat iz Kamnika. Mlada Kamničanka ni bila dorasel nasprotnik Turnškovi, ki je pokazala precej več in s sodniško prekinitvijo v 1. rundi osvojila naslov državne prvakinje.

Kot zadnji od varovance trenerja Matica Samasturja je v ring stopil Gašper Turnšek, ki je v finalu nastopil v mladinski konkurenci v kategoriji nad 92 kg. Njegov nasprotnik je bil član ŽBK iz Maribora, Djelon Januzaj, ki se je pred kratkim vrnil iz mladinskega evropskega prvenstva. Mariborčan je slavil  s sodniško prekinitvijo v 1. rundi in osvojil naslov državnega prvaka, Turnšku pa sta v uteho ostala dobra predstava in srebrna kolajna.

Rezultati finalnih dvobojev:

Ml. kadeti do 44 kg:   Aleks Vodušek (BK Slov. Bistrica) – Mark Šepic (Legionar) 0:5

Kadetinje nad 80 kg: Tjaša Turnšek (BK Slov. Bistrica) – Anja Poje (Hayat) RSC, 1. r.

Kadeti do 60 kg:        Val Prosenjak (BK Slov. Bistrica) – Luka Matušan (Đuly, MB) RSC, 1. r

Mladinci do 57 kg:     Svit Kovačević (BK Slov. Bistrica) – Nejc Javornik (BK Alex, LJ) 5:0

Mladinci do 60 kg:     Sven Kovačević (BK Slov. Bistrica) – Demir Mazrek (ŽBK, MB) 5:0

Mladinci nad 92 kg:   Djelon Januzaj (ŽBK, MB) – Gašper Turnšek (BK Slov. Bistrica) RSC, 1. r.

Napisal: Damijan DRAME

 
  • april 23, 2022
Nazadnje urejano na 0, 29.04.2022 16:57
Oceni ta prispevek
(3 glasov)

Vreme

 
Zvočni posnetek napovedi

komunala

Poišči